Política

política

formació de govern

C's relativitza el primer cas d'un diputat del PP investigat

“Ficar la pota no és ficar la mà”, diu Villegas sobre Clavell, processat per prevaricació

Rajoy ignora Sánchez

En la negociació que el PP i Ciutadans mantenen per la investidura de Mariano Rajoy va aflorar ahir un nom: Óscar Clavell, diputat del PP al Congrés per Castelló i processat per prevaricació i malversació per la seva etapa d'alcalde de la Vall d'Uixó (Castelló). Tot i que el cas del diputat valencià xoca amb els estàndards que Albert Rivera vol dictar al PP, el vicesecretari general de C's, José Manuel Villegas, va relativitzar l'afer matisant què és corrupció: “No és el mateix ficar la pota que ficar la mà a la caixa.”

L'esclat del cas Clavell arriba quan el PP i C's estan acostant posicions per poder firmar un acord d'investidura abans de dissabte i que Rajoy pugui exhibir-lo dimarts en el ple del Congrés. Si bé C's s'aferra a la literalitat i recalca que l'acord fixa que un electe investigat serà expulsat “en els tres primers mesos de la dotzena legislatura a comptar des de la data d'investidura”, el popular Fernando Martínez-Maíllo diu que el PP “compleix el que firma” però no garanteix que hi hagi una expulsió si la investidura de Rajoy del 2 de setembre és fallida i continua de president en funcions durant els pròxims tres mesos. La data en què comencen a comptar els tres mesos –a partir d'una investidura encara que sigui fallida o a partir de la investidura de debò– separa el PP i C's, i Clavell, per la seva banda, ja ha avisat els seus que no pensa dimitir.

Rivera no toca la Lomqe

A diferència de l'acord del febrer amb el PSOE, en què es recollia la paralització de la implantació de la llei Wert, amb el PP Rivera ha rebaixat el prec i ara ja no exigeix tombar la Lomqe. En canvi, entre els punts de fricció hi ha el contracte únic i l'exigència de C's de recuperar 2.800 milions de “diner perdonat” en l'amnistia fiscal que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va aprovar el 2012 i a la qual es van acollir Luis Bárcenas i Rodrigo Rato. Mentre els equips del PP i C's aborden avui la regeneració, l'entorn de Rajoy confessa que el president no ha trucat encara a Pedro Sánchez, tot i que fa set dies va dir que ho faria “immediatament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Borràs: “A Puigdemont no li cal un càrrec orgànic per ser líder de Junts”

barcelona
amèrica del nord

Claudia Sheinbaum guanya les eleccions i serà la primera dona presidenta de Mèxic

barcelona
Eleccions europees

Europa, sota l’ombra russa i xinesa

Brussel·les
Ruben Wagensberg
Diputat d’ERC, exiliat a Suïssa acusat pel cas Tsunami

“L’amnistia és una victòria política incontestable”

Barcelona
Pep Berga
Alcalde d’Olot (Junts)

“M’hi haurien d’insistir molt; vuit anys està molt bé”

Olot
Jordi Gasulla
Cap de l’oposició (CUP)

"No volem ser l’eterna oposició”

Olot
amèrica del nord

Mèxic vota en les eleccions més grans de la seva història

barcelona
Política

Illa recepta “humilitat” en les converses per a la investidura

barcelona
guerra a europa

Zelenski acusa la Xina d’obstaculitzar la cimera de pau a Suïssa

barcelona