Política

CDC denuncia un nou retard en les obres al parc Central a Girona

L'antiga adjudicatària no hi ha renunciat encara i ja no començaran almenys fins a la tardor

Madrenas veu manca d'interès a Madrid i els candidats convergents al Senat es comprometen a “fer pressió”

CDC va denunciar ahir la manca d'interès que està trobant a Madrid per acabar d'una vegada les eternes obres del parc Central de Girona, ja que els treballs de reposició de la llosa de l'estació tampoc començaran ara la data que s'havia anunciat. Segons va explicar ahir l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, l'antiga adjudicatària de l'obra ha de renunciar i encara no ho ha fet, i això farà impossible començar les obres almenys fins passat l'estiu, ja que els treballs no poden començar fins un mes després que es presenti la renúncia i l'agost és inhàbil.

Adif va adjudicar a l'abril les obres per 1,69 milions a l'empresa Copcisa, després de resoldre una baixa temerària que hi havia hagut en el primer concurs i que havia tingut el projecte encallat dos mesos i mig. Ara la manca de renúncia de l'antiga adjudicatària ho ha tornat a encallar tot dos mesos més. A l'abril, la previsió era començar al maig o al juny els treballs, i, com que el termini d'execució és de cinc mesos i a l'agost no es treballa, es calculava que la finalització de les eternes obres del parc Central, començades el 2008, seria a final d'aquest any. Ara ja és clar que la zona no acabarà el seu calvari almenys fins al 2017.

Manca d'inversions

CDC va explicar-ho en una compareixença electoral ahir a la tarda al parc Central per denunciar la manca d'inversions de l'Estat. A més de Madrenas, hi eren el president del Consell Comarcal del Gironès i de CDC a la comarca, Jaume Busquets; el portaveu de CDC al Senat, Josep Lluís Cleries, i els candidats gironins al Senat: Joan Bagué, Clàudia Massó i Romà Codina (i el suplent Josep Pujols).

Madrenas va subratllar que no veuen pressió des de Madrid perquè es desencalli la situació i va dir que el cas és “el clar exemple que necessitem allà algú pendent de les coses de Catalunya”, amb referència als candidats a senador de CDC. Cleries, en aquest sentit, es va comprometre “a fer pressió perquè les obres s'executin com abans millor”, i va remarcar, davant les baixes inversions, que l'Estat “ja ha enganyat prou anys” els catalans i que ara cal “tirar endavant un estat propi perquè els diners no se'n vagin”. Va recordar que la inversió de l'Estat prevista a Catalunya el 2015 era de només 99 euros per persona–quan la mitjana estatal era de 163– i que només se n'ha executat el 70%.

Els candidats al Senat també van ser ahir al migdia a Flaçà, on, segons van explicar, s'està molt a prop d'aconseguir signar un conveni entre l'Estat, la Generalitat i l'Ajuntament per la reivindicada supressió del pas a nivell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona

El periple del vot exterior

Barcelona

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona