Política

Palau-saverdera denega les dietes endarrerides que reclama l'exalcalde

Són dietes del 2011 al 2014

Sumen 26.824 euros i Narcís Deusedas no les va presentar als anys corresponents

És el tercer cop que es deneguen

El ple de Palau-saverdera va denegar ahir pagar els 26.824 euros que reclama l'exalcalde Narcís Deusedas, en concepte de dietes endarrerides. És el tercer intent de Deusedas per cobrar aquestes dietes i la tercera vegada que l'Ajuntament respon que no pot ser perquè s'haurien hagut de presentar en els exercicis corresponents, del 2011 al 2014.

Deusedas les va presentar per primer cop el juny del 2015 (en un dels últims plens que va presidir) però la petició va rebre un informe desfavorable de la secretaria de l'Ajuntament; les va tornar a presentar el desembre del 2015, ja a l'oposició i amb Isabel Cortada a l'alcaldia. El ple va respondre l'abril passat que es pagarien 1.415 euros corresponents a despeses del 2015, però no pas els 26.824 euros dels anys 2011-2014 perquè la llei no ho permetia ja que no s'havien presentat en els terminis exigits per la llei. Deusedas va recórrer contra aquesta decisió i ahir el ple li va tornar a denegar la petició, desestimant el recurs.

Inicialment l'exalcalde havia justificat que si havia presentat aquestes despeses tard i no ho havia fet abans havia estat per no perjudicar altres pagaments de l'Ajuntament. En el recurs que va desestimar el ple ahir Deusedas aquesta vegada presentava arguments més jurídics: considera que s'interpreten erròniament els textos legals en què es basa el govern municipal per no reconèixer aquestes despeses i argumenta que aquestes dietes no necessàriament han de prescriure, si no és que l'Ajuntament no les vulgui reconèixer. Ahir, però, la resposta del govern municipal i de l'alcaldessa, Isabel Cortada, va ser la mateixa de les últimes vegades: segons els informes jurídics i de secretaria consultats per l'Ajuntament, no es poden reconèixer aquestes despeses perquè no es pot acreditar que els justificants van ser presentats dins del termini i en la forma escaient, tal com exigeix la llei.

Les despeses que reclama cobrar l'exalcalde correspondrien a desplaçaments, esmorzars, dinars o tiquets d'aparcament de quan ocupava les funcions a l'alcaldia de Palau-saverdera.

Concessió a la piscina

D'altra banda, el ple d'ahir també va aprovar adjudicar la concessió de la piscina municipal a l'empresa Consulting Thoyo Services & Management SL. El contracte inclou la gestió del servei públic de piscina municipal i l'adequació i explotació del bar restaurant i la zona d'esbarjo de l'equipament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La condemna de ser apàtrides

Istanbul

Laberint europeu

Brussel·les
política

Robles limita a 18 i amb control judicial els espiats amb Pegasus

madrid

L’oficialitat del català, encallada

Barcelona
Mercè Kirchner Baliu
Professora de relacions internacionals i afers europeus Blanquerna-URL

“La UE necessita saber cap a on vol anar”

Barcelona
SALT

El ple municipal aprova el nou contracte de neteja i recollida de residus

SALT
estat espanyol

Sánchez exigeix a Milei una rectificació pública de les seves paraules

barcelona
regne unit

La justícia britànica frena l’extradició d’Assange als EUA

barcelona
guerra a gaza

El fiscal del TPI demana l'arrest de Netanyahu, Gallant i tres líders de Hamàs

barcelona