Política

La CUP aprova “deslliurar-se” de l'acord amb JxSí

L'esmena, presentada per l'assemblea local de Sant Pere de Riudebitlles, s'ha aprovat per 251 vots a favor i 184 en contra

L'assemblea d'Esparreguera demana no aprovar el pressupost de la Generalitat si no es desobeeix l'Estat

L'assemblea nacional de la CUP, reunida a Olesa de Montserrat, ha aprovat un esmena per “deslliurar-se” de l'acord d'estabilitat amb Junts pel Sí (JxSí). La proposta presentada considera aquest pacte un obstacle per portar a terme el projecte de ruptura independentista que defensa la formació.

El text, presentat per l'assemblea local de Sant Pere de Riudebitlles, apunta que l'acord d'estabilitat ha estat “una presó” per a la CUP, donat que limita la seva capacitat d'iniciativa i converteix a aquesta formació en el soci d'un govern que no avança cap a la ruptura amb l'Estat. La proposta s'ha aprovat per 251 vots a favor, 184 en contra i 12 abstencions.

Així doncs, aquest esmena, que s'afegeix a la ponència base que l'assemblea vota a partir de les 14 hores, determina la necessitat de forçar un referèndum unilateral d'independència com a màxim el gener del 2017 i no donar suport al pressupost de la Generalitat si no plantegen “una desobediència clara i frontal” a les imposicions de l'Estat, així com una reversió de les privatitzacions i les retallades.

Xevi Generó, membre del secretariat de la CUP, ha explicat en declaracions als mitjans que volen “deixar clar que o la ruptura es materialitza amb passos ferms o no estarem lligats de peus i mans a una estabilitat que no suposi avançar en aquest camí”.

Generó ha defensat que no s'ha desplegat la declaració del 9-N i l'annex i per això mantenen “mà estesa” cap a la ruptura però “puny tancat” a un nou país que “no eixampli la base”. “No és qüestió de si hem trencat el pacte o no, sinó de com s'ha avançat fins a dia d'avui cap a la ruptura, realment no hi ha hagut una voluntat, el contrari, entenem que s'ha revertir de forma immediata”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona

El periple del vot exterior

Barcelona

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona