Política

ERC i JERC Catalunya-Nord celebren la República

Proposen als nord-catalans una trobada sobre la futura república catalana, inspirada per Francesc Macià i portada ara per Oriol Junqueras

El 14 d'abril Esquerra Republicana de Catalunya celebra la República Catalana a Perpinyà

Després de la Festa de la República Catalana que tenia lloc a Barcelona el passat cap de setmana, ara és a Perpinyà que la secció local del partit convida a celebrar-la amb, com a punt de referència, l'aniversari del 14 d'abril del 1931.

Aquest dia a Catalunya Sud, després d'unes eleccions municipals catalanes en les que Esquerra Republicana de Catalunya va ser la força més votada, Francesc Macià, líder d'ERC, proclamava a Barcelona el naixement de la República Catalana. ERC, s'anticipava a la proclamació de la república espanyola i provocava el final de la monarquia a la península ibèrica. Les negociacions de Francesc Macià amb la república espanyola van permetre la formació de la nova Generalitat de Catalunya, l'estructura de govern actual a Catalunya i en el qual ERC torna a ser avui un peça clau, pel conjunt dels Països Catalans i per una autèntica democràcia a Europa.

La setmana passada a Barcelona, el president actual d'ERC, Oriol Junqueras va declarar : “Som un poble de pobles i ERC és un partit de partits, que obre les seves llistes per sumar gent de tot tipus, de tots els orígens i de totes les tradicions en el seu projecte perquè volem afegir a tothom que es vulgui integrar en aquest país”. ERC i JERC de Catalunya Nord fan seves aquestes paraules i recorden que tant des de Francesc Macià com fins a Oriol Junqueras « també són la història i l'actualitat de Catalunya Nord.», Macià recordat pels fets de Prats de Molló al 1926, i el compromís d'Oriol Junqueras d'aquest 2016 «per construir junts una nova república oberta a tots i integradora.»

L'acta, obert a tothom, tindrà lloc a la seu del partit «per compartir una copa de garnatxa, xerrar, conèixer-nos i celebrar la República Catalana.)

Dijous 14 d'abril a 20h.

11, Carrer de les Fàbriques gran, Perpinyà



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia