Política

Els terroristes de Brussel·les planejaven tornar a atacar París

La cèl·lula es va veure obligada a canviar de plans per la pressió policial

El jutge d'instrucció imputa nous càrrecs a Mohamed Abrini en relació amb els atemptats del 22 de març

La Fiscalia Federal de Bèlgica ha informat aquest diumenge que el grup terrorista que va dur a terme el doble atemptat del passat 22 de març a Brussel·les tenia com a objectiu repetir una matança a París, de semblant magnitud que la perpetrada el novembre passat. La rapidesa de la investigació de la massacre a la capital francesa els va obligar a improvisar i van decidir atemptar a la capital belga.

“El fiscal federal ha confirmat que diversos elements del grup terrorista tenien la intenció inicial d'atacar un altre cop a França”, indica la nota. I afegeix: “Finalment, sorpresos per la velocitat a la qual es va desenvolupar el progrés de la investigació, van prendre la urgent decisió d'atacar a Brussel·les”.

La Fiscalia també informa avui que el jutge d'instrucció ha inculpat Mohammad Abrini de participar en activitats d'un grup terrorista i d'assassinats terroristes en l'àmbit de la investigació dels atemptats del 22 de març a Brussel·les. El sospitós ja va ser imputat dissabte dels càrrecs de pertinença a grup terrorista i assassinats terroristes en relació amb els atemptats del 13 de novembre a París.

“El jutge d'instrucció especialitzat en matèria de terrorisme ha posat Mohamed Abrini sota mandat d'arrest en el marc del dossier relatiu als atemptats de Brussel·les [al metro] i de Zaventem [a l'aeroport]”. La nota precisa que està acusat de “participar en activitats d'un grup terrorista, assassinats terroristes i temptatives d'assassinats terroristes”.

Abrini, detingut en una de les operacions antiterroristes de divendres, va admetre ahir que era “home del barret”, el tercer terrorista del grup que va atemptar a l'aeroport de Brussel·les i l'únic que no es va immolar. El detingut va reconèixer que estava al lloc dels atemptats i, a més, va confessar que va llençar la jaqueta a una paperera i va “vendre” el barret.

Operació policia per buscar el pis del comando del metro

La policia belga va desplegar aquest dissabte una operació policial al districte d'Etterbeek de Brussel·les des del qual suposadament va sortir el grup que va atemptar contra el metro el passat 22 de març, format per Khalid El Bakraoui i Osama Krayem.

La cadena pública flamenca VRT assegura que els investigadors esperaven localitzar el pis i la bossa que portava Krayem en les imatges captades per una càmera de seguretat.

La policia busca “activament” aquesta bossa, idèntica a la de Bakraoui, el terrorista que es va immolar a l'estació de Maelbeek, ja que podria contenir explosius, segons ha indicat la cadena pública RTBF.

La Fiscalia va confirmar dissabte que Krayem, detingut en les operacions antiterroristes de divendres, era el “segon home del metro”.

El ministeri públic ha confirmat que dissabte es van efectuar escorcolls en un apartament del carrer Cassernes, però va afegir que l'operació havia resultat “negativa” i no s'hi van trobar arems ni explosius.

El canal VRT indica que els investigadors estan buscant una tercera persona que el presumpte cervell dels atemptats de París, Salah Abdeslam, va anar a recollir en cotxe a Alemanya el passat setembre, i que encara no ha estat localitzat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona