Política

Malestar en el govern per la nul·la comunicació amb Mariano Rajoy

Avui els dos presidents coincidiran en l'acte de record de les víctimes de l'accident aeri de Germanwings, però no es preveu cap contacte ni reunió

El govern ha mostrat el seu malestar amb l'actitud que ha tingut el govern espanyol després del fatídic accident a Freginals on van morir 13 noies. La portaveu del govern, Neus Munté, va confirmar ahir en roda de premsa que Rajoy no s'ha posat en contacte amb Puigdemont per interessar-se per la situació. “Cadascun ho pot jutjar tranquil·lament. No fa falta afegir-hi res més”, va dir Munté. A més, el govern es va queixar que des de Madrid no s'estan fent gestions per agilitzar la repatriació dels cadàvers.

El govern va voler destacar que, en canvi, altres dirigents sí que es van posar en contacte amb Puigdemont, com va ser el cas del rei; el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez; el lehendakari, Íñigo Urkullu, i el president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig. Així mateix, Munté va considerar lògic que fos el mateix Puigdemont qui atengués Matteo Renzi, primer ministre italià, durant la seva visita a terres catalanes, per donar suport a les víctimes italianes.“Va ser un contacte directe entre els governs català i italià amb molta normalitat”, va opinar la portaveu, que hi va afegir que també hi havia la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna.

Però aquesta no ha estat l'única crítica a Rajoy. En una entrevista a TV3, Raül Romeva va lamentar que el president espanyol no hagi trucat a Puigdemont, tot afirmant que l'executiu estatal “haurà de valorar fins a quin punt ha estat a l'altura en aquesta situació”.

També cal recordar que d'ençà que Carles Puigdemont va ser investit president de la Generalitat no s'ha produït cap contacte amb Mariano Rajoy. Avui, els dos dirigents coincidiran per primera vegada durant l'acte en record a les víctimes de l'accident aeri de Germanwings. Malgrat tot, no es preveu que s'aprofiti l'ocasió per reunir-se.

La UB vol personar-se a la causa

La Universitat de Barcelona (UB) ha sol·licitat personar-se a la causa oberta al jutjat d'instrucció número 3 d'Amposta per l'accident d'autocar del diumenge passat a l'AP-7, al Montsià. D'aquesta manera pretén donar suport als seus alumnes afectats i posar-se a disposició del mateix jutjat en les tasques d'identificació de les víctimes “per tal d'agilitar tant com sigui possible els posteriors tràmits de repatriació”. La universitat va enviar un comunicat en què agraïa les mostres de suport rebudes aquests dies per part d'institucions i de la ciutadania.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona