Política

Clam gironí per exigir un acord a Junts pel Sí i la CUP

Centenars de persones van reclamar ahir a Girona que es deixin de banda els partidismes i es pugui fer govern

L'ANC recorda als partits que se'ls va fer confiança per assolir la independència

Unes 500 persones van respondre ahir a la crida de l'ANC de Girona manifestant-se per exigir que Junts pel Sí i la CUP es posin d'acord per fer un govern abans de diumenge. Els manifestants es van trobar a la plaça del Vi de Girona, davant l'ajuntament, en un autèntic clam per la unitat del sobiranisme. La coordinadora territorial de l'ANC de Girona, Marta de Puig, va llegir un manifest per recordar a JxSí i la CUP que dos milions de persones els havien fet confiança per fer realitat la independència i crear la república catalana: “Diputats, teniu un mandat democràtic. Volem acord, volem govern. Som sobirans”, va proclamar De Puig enmig de crits a favor de la independència. La representant de l'assemblea va dir que anar a “unes noves eleccions no és la voluntat popular”, i va recordar que
la ciutadania ja va definir què volia el 27-S. Els crits de “Volem acord” i “Independència” van ser constants. També es van sentir crits contra la presència de la bandera espanyola a l'edifici de l'ajuntament de la ciutat.

De Puig va iniciar el seu parlament marcant distància de presumptes partidismes i assegurant que “la grandesa de l'ANC és aglutinar la diversitat”. Segons la coordinadora de l'entitat, la manifestació no era per fer retrets a ningú, sinó per exigir l'acord. Els manifestants, per la seva banda, també van ser respectuosos i no es van sentir lemes en contra ni a favor de cap formació o coalició política. L'exigència als polítics, però, tot i ser neutral, va ser ferma, i va quedar ben explicitada en una de les pancartes que van onejar, entre estelades, durant l'acte. Hi deia: “Acord sí o sí. Vosaltres en sereu els responsables.” Entre els manifestants, s'hi van poder veure regidors i alcaldes com Lluc Salellas (regidor de la CUP a Girona), Maria Mercè Roca (regidora d'ERC a Girona), Dani Cornellà (alcalde de la CUP a Celrà), Ferran Burch (regidor d'Independents per Salt-CUP a Salt) i Núria Tió (regidora d'ERC a Salt), entre d'altres. L'acte es va tancar amb el cant d'Els segadors.

“Mas, escolta”, a Olot

Una quinzena de persones es van concentrar ahir al vespre davant de l'ajuntament d'Olot, en resposta a la convocatòria feta a través de les xarxes socials per “independentistes” amb el lema Mas, escolta. Ara és l'hora de fer un pas al costat! Alguns dels concentrats hi havien anat pensant-se que es tractava de la convocatòria de l'ANC per demanar un acord entre la CUP i Junts pel Sí.

Trobareu més informació a les pàgines 26 i 27



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

El PSC guanyaria les eleccions, amb un empat tècnic entre Junts+ i ERC en el segon lloc

barcelona
Rússia

Putin ordena maniobres amb armes nuclears tàctiques

barcelona
Política

Mor Joan Pujol, activista independentista de Sabadell

Política

Feijóo anuncia més manifestacions contra l’amnistia després del 12-M

barcelona
guerra a gaza

Israel inicia l’evacuació de Rafah i amenaça amb una “força extrema”

barcelona
ARBÚCIES

La CUP proposa la gestió pública de les plantes embotelladores d’aigua

ARBÚCIES

Referèndum: com, quan i per què

barcelona
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona
Estats Units

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles