Política

Arrimadas veu Mas “enrocat” per salvar la seva carrera per damunt del procés

Demana a Junts pel Sí que no faci perdre “temps i esforç” i renunciï a la independència

Avança que té la voluntat de presentar-se com a candidat a uns eventuals nous comicis

La líder de Ciutadans (C's) al Parlament, Inés Arrimadas, ha acusat Artur Mas d'estar “enrocat” per salvar la seva carrera “a qualsevol preu”, per damunt del procés independentista “que ell mateix va impulsar”.

“Necessita aquest full de ruta separatista com a coartada per no parlar de corrupció, de retallades salvatges i dels nyaps de gestió dels últims cinc anys”, ha assegurat aquest dimarts en roda de premsa a la seu del partit a Barcelona.

Segons ella, “si fos veritat això que el debat independentista ha sortit de la gent, ell no tindria problema a fer un pas al costat”.

Per tot plegat, ha demanat a Junts pel Sí que no faci perdre “més temps i esforç als catalans” en un debat sobre la independència que, al seu parer, no té el suport d'una majoria social i que, segons ella, divideix la població.

Arrimadas dóna per fet que el març es repetiran les eleccions catalanes “llevat que hi hagi un invent d'última hora”, però considera que aquest serà l'escenari menys dolent i una oportunitat per posar final a una etapa que ha titllat de divisió per als catalans.

“Si anem a eleccions tenim la possibilitat de no fer perdre més temps i diners als catalans”, ha sentenciat.

Ha afirmat que el seu partit està “a punt” per anar als comicis i ha avançat que ella mateixa es tornarà a presentar com a candidata al procés de primàries de la formació, en el cas que se celebrin, ja que ha apuntat que “seria raonable” prescindir d'elles, atès que es van fer “fa dos mesos”.

La líder de Ciutadans al Parlament ha rebutjat que es plantegin la possibilitat d'una candidatura unitària amb PP i PSC, però ha precisat que sí que caldrà treballar de forma conjunta amb les altres forces “constitucionalistes” després de les eleccions.

Aquestes afirmacions arriben després que el president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, hagi assegurat aquest migdia en roda de premsa que no deixarà pas a un candidat alternatiu de Junts pel Sí, i que signarà la convocatòria d'eleccions el dilluns 11 de gener si la CUP no canvia d'opinió i accedeix a la seva investidura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA

La participació a la demarcació creix poc i se situa en un 57%

girona

Victòria històrica dels socialistes a Tarragona

TARRAGONA

Victòria històrica del PSC, que es prepara per governar

barcelona