Política

Sànchez augura un acord però lamenta que “arriba tard”

El secretariat de l'ANC esperarà la decisió de la CUP abans de fer cap pas

El president considera que hi ha “fatiga”

El president de l'ANC, Jordi Sànchez, es va mostrar ahir “convençut” que acabarà havent-hi entesa entre Junts pel Sí i la CUP, però tem que “arriba tard” perquè veu l'independentisme de base “fatigat i irritable”. “Esperar a tot just 24 hores que s'acabi el termini no ajudarà el procés, però és cert que més val tard que mai”, exposava a aquest diari, mentre lamentava que l'empat “inesperat” en l'assemblea de diumenge va generar una nova situació “d'angoixa” que ara caldrà gestionar. “La CUP no assumirà el fet de portar aquest país a eleccions, i un acord és l'únic que ens pot fer sortir de l'atzucac”, reflexionava Sànchez, que adverteix, això sí, que si hi ha pacte ha de ser “sòlid” per a la legislatura i, per tant, per anar més enllà de la simple investidura.

Secretariat, avui

A banda d'algun contacte informal, en tot cas, l'ANC s'enretirarà aquesta setmana de les converses perquè ja no hi ha “res més a dir”, i són els partits els que han d'acabar de fer el pas. Això sí, avui l'entitat té convocat un secretariat extraordinari, que inicialment havia de servir per valorar la decisió que haguessin pres els cupaires, i que ara Sànchez no voldria que s'utilitzés encara per valorar eventuals escenaris abans d'hora. En aquest sentit, lamenta que dilluns es filtrés que un sector de l'Assemblea durà a debat la idea de convocar una votació interna la setmana vinent entre els militants per impulsar una candidatura civil unitària en el cas que hi hagi noves eleccions al març. “Hi ha l'acord unànime de l'ANC que cal treballar amb la convicció que hi haurà govern, i si bé cal analitzar discretament altres escenaris, no sé si té sentit discutir-los ara a fons”, exposava, en un sentit en què coincidien altres fonts consultades.

Per això mateix el president veu difícil que avui s'adopti cap resolució en aquesta línia, tot i que admet que caldrà afrontar aquest debat “en deu dies” si finalment no hi hagués acord entre els partits. En aquest sentit, tot i que encara “no toca”, recordava que el full de ruta aprovat a l'abril a Lleida prioritza la unitat, i “no s'entendria” que no n'hi hagués davant unes noves eleccions.

LA FRASE

Cal actuar amb coherència: quan el procés surti de la incertesa l'ANC ja prendrà decisions
Jordi Sànchez
president de l'assemblea nacional catalana


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona

El periple del vot exterior

Barcelona

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona