Política

El Parlament reserva els dies 4, 5 i 7 gener per al possible ple d'investidura

En previsió d'un escenari d'acord a última hora entre Junts pel Sí i la CUP després de la reunió del consell polític el 2 de gener

La Mesa i la Junta de Portaveus del Parlament han acordat avui reservar els dies 4, 5 i 7 de gener per a la possible celebració d'un ple d'investidura si la CUP decideix finalment acceptar la proposta d'acord de Junts pel Sí (JxS).

Segons han explicat fonts parlamentàries, amb vista a preveure un escenari d'acord ‘in extremis' entre JxS i la CUP que permeti investir Artur Mas president de la Generalitat abans que expiri el termini del 10 de gener i es convoquin eleccions al març, s'ha decidit reservar aquests dies per a l'eventual investidura.

Després de l'inaudit empat d'ahir a l'assemblea de la CUP entre partidaris i contraris a la investidura de Mas, el pròxim 2 de gener es reunirà el consell polític i el grup d'acció parlamentària de la formació antisistema per prendre una decisió.

Pel que pugui passar, el dia 4 al matí es tornaran a reunir la Mesa i la Junta de Portaveus per decidir si té sentit convocar el ple d'investidura, que arrencaria el mateix dia a la tarda amb el discurs de Mas.

L'endemà parlarien els líders de l'oposició i es procediria a la primera votació, en la qual Mas necessitaria la majoria absoluta dels vots, i si calgués el ple tornaria a reunir-se el dia 7 per celebrar una segona votació, en la qual n'hi hauria prou la majoria simple.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona

El periple del vot exterior

Barcelona

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona