Política

La CUP torna a demanar a JXSí una alternativa a Mas després de la victòria de les esquerres el 20-D

Els cupaires també insten En Comú Podem a sumar-se al procés constituent

La CUP ha emplaçat Junts pel Sí a cloure el procés de converses que està mantenint amb la CUP amb una oferta que inclogui una “presidència alternativa que pugui generar un ampli consens” i també a millorar la proposta de pla de xoc. A través d'un comunicat, els cupaires vinculen aquesta petició als “bons resultats” de les formacions d'esquerres i progressistes independentistes i autodeterministes, en referència a ERC i En Comú Podem. També dirigeix un missatge cap a aquesta coalició i als seus companys de Catalunya Sí Que es Pot a sumar-se al procés constituent cap a la República Catalana.

La CUP posa en valor que les dues primeres forces en nombre de vots a Catalunya és En Comú Podem i ERC i conclou que confirma un mapa electoral protagonitzat per les formacions d'esquerres. Davant d'aquests resultats, els cupaires emplacen JxSí a fer una oferta de presidència alternativa acompanyada d'una millora en el pal de xoc. En aquest sentit, subratllen que “l'independentisme i el canvi social van de la mà, i només així s'aconseguirà sumar nous agents polítics i socials a la ruptura i al procés constituent”.

La CUP també avisa que si l'oferta de Junts pel Sí varia en el sentit de proposar un president de consens, aquesta tindria “més possibilitats” que sigui àmpliament acceptada per a la militància en l'Assemblea Nacional del pròxim 27 de desembre.

D'altra banda, davant del suport obtingut per En Comú Podem, la CUP ha emplaçat aquesta formació i també als seus companys de Catalunya Sí Que es Pot a sumar-se al procés constituent cap a la República Catalana.

Respecte els resultats de les eleccions, la CUP creu que evidencien “el viratge dels votants independentistes cap a l'esquerra”, tenint en compte que ERC s'ha situat com a primera força independentista i, d'altra banda, Democràcia i Llibertat ha perdut diputats.

Així mateix, els cupaires consideren que el bon resultat d'En Comú Podem significa un ampli suport a una força que ha defensat clarament la necessitat d'un referèndum, tot i que també remarquen que “les forces del règim” continuen tenint un pes molt important al Congrés. En aquest sentit, la CUP conclou que “l'únic camí és la unilateralitat per fer irreversible la construcció de la República Catalana”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Duran i Poble
Cap de l’oposició a Caldes de Montbui (ara Caldes)

“Som partidaris de fer petites grans accions de poble”

Caldes de Montbui
Laia Cañigueral
Candidata d'ERC per Girona

“Estem invertint perquè ni una gota del Ter vagi a Barcelona”

Girona
la crònica

Hard Rock, el nom i la cosa

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES