Política

Podem guanya a Catalunya i el PP, a l'Estat, segons el sondeig a peu d'urna de TV3

La llista encapçalada per Xavier Domènech obtindria entre 12 i 13 escons, seguit d'ERC amb una forquilla d'entre 9 i 11

Ciutadans i PSC empatarien amb 12 i 13 representants, DL tindria entre 6 i 7 i el PPC, entre 5 i 6

Rajoy aconseguiria entre 114 i 118 diputats i el PSOE, entre 81 i 85

Podemos i Ciutadans entren amb força al Congrés i tindrien una representació d'entre 76 i 80 i 47 i 50 escons, respectivament

En Comú Podem guanyaria les eleccions a Catalunya i el PP, a l'Estat espanyol, segons el sondeig a peu d'urna encarregat per TV3 a l'empresa Demoescòpia. La llista encapçalada per Xavier Domènech obtindria entre 12 i 13 escons, seguit d'ERC, amb 9 i 11, que, si es confirmen, serien els millors resultats de la seva història en unes eleccions generals. A la tercera posició, hi hauria un empat entre Ciutadans (C's) i PSC, que en tindrien entre 7 i 8. Democràcia i Llibertat (DL), la coalició que està formada per CDC, Demòcrates per Catalunya i Reagrupament, n'aconseguiria entre 6 i 7 i el PP, entre 5 i 6. Unió, segons aquestes dades, no aconseguiria representació parlamentària.

A l'Estat espanyol, el sondeig mostra la fi del bipartidisme amb l'entrada amb força al Congrés de Podemos i C's. El partit liderat per Mariano Rajoy tornaria a guanyar les eleccions amb una forquilla d'entre 114 i 118 escons, però quedaria lluny de la majoria absoluta que va obtenir en la darrera legislatura (184). El PSOE de Pedro Sánchez aconseguiria entre 81 i 85 diputats, que, si es confirmen, serien els pitjors resultats de la seva història. Mentre que l'afecte Podemos, amb Pablo Iglesias al capdavant, s'erigiria com la tercera força al Congrés amb 76 o 80 diputats i la formació d'Albert Rivera com la quarta amb una representació d'entre 47 i 50.

El PNB sumaria entre 4 i 5 diputats, Izquierda Unida i Bildu, entre 3 i 4 i Coalición Canaria (CC) i G Bai, entre 0 i 1.

Resultats a les demarcacions catalanes

En Comú Podem guanya a la demarcació de Barcelona i Tarragona i ERC a les comarques de Girona i Lleida

En Comú Podem guanyaria a Barcelona, amb 9 escons, seguit del PSC, que n'obtindria entre 5 i 6; i Ciutadans i ERC, que tindrien 5 representants. El PP aconseguiria entre 3 i 4 representants, superant Democràcia i Llibertat, que amb 3 representants, se situaria com a sisena i última força. Unió i UPyD es quedarien sense representació. A les comarques de Barcelona, s'escullen 31 diputats en total,

A les comarques de Tarragona, on s'elegeixen 6 representants, guanyaria En Comú Podem, amb 1-2 representants; igual que ERC, que se situaria segona amb la mateixa representació. Per la seva banda, Ciutadans, PP i PSC aconseguirien 1 representant cadascú, mentre que Democràcia i Llibertat estaria entre quedar-se fora del Congrés i un diputat. Unió tampoc obtindria representació, segons TV3.

Pel que fa a la demarcació de Girona, on s'escullen sis escons, guanyaria les eleccions ERC, amb 2 diputats, seguit de Democràcia Llibertat, que en tindrien entre 1 i 2, En Comú Podem aconseguiria 1 escó i Ciutadans i PSC estarien entre 0 i 1. El PP i Unió també es quedarien sense representació per Girona.

Per últim, a les comarques de Lleida, ERC guanyaria les eleccions, amb 1-2 representants, seguit de Democràcia i Llibertat, que n'aconseguiria 1, En Comú Podem seria la tercera força, també amb 1 escó, mentre que PP, PSC i C's estarien entre quedar-se fora i obtenir un representant. En total, s'escullen quatre representants en aquesta demarcació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia