Política

La CUP preveu que l'assemblea voti entre quatre propostes: dues a favor de Mas i dues en contra

El Consell Polític d'aquest dissabte haurà de decidir la fórmula definitiva que es portarà a la trobada del 27 de desembre

Els militants de la CUP tenen el proper diumenge 27 de desembre l'assemblea nacional on hauran de decidir la posició del grup parlamentari respecte d'un possible acord amb JxSí i, sobretot, si això implica investir Artur Mas com a president o no. La CUP treballa amb una fórmula que podria ser la que acabés portant-se a l'assemblea, i que implica poder escollir entre quatre propostes diferents, dues de les quals passen per investir Mas i les altres dues descarten aquest pas i assumeixen el risc de convocatòria de noves eleccions. Això és el que reflecteix un document intern, amb el que encara es treballa, i que haurà d'aprovar de manera definitiva el Consell Polític del proper dissabte.

Segons aquesta proposta, podria haver quatre opcions, la primera de les quals passa per acceptar l'acord global amb JxSí i investir Artur Mas com a president. La segona rebutja la votació de Mas, deixa la porta oberta a seguir negociant el contingut d'un acord i contempla la possibilitat de noves eleccions si JxSí no presenta un nom alternatiu a de l'actual president en funcions.

La tercera de les possibilitats rebutja l'acord polític i el contingut del pacte, però optaria per facilitar la investidura d'Artur Mas amb l'objectiu d'evitar noves eleccions. L'última de les opcions passa per una negativa al consell de presidència encapçalat per Artur Mas i, per tant, a un acord global, però instaria a JxSí a que busqui suports més enllà de la CUP, tot assumint el risc que si no ho aconsegueix es convocarien noves eleccions.

Les quatre possibles vies es podrien votar a l'assemblea del dia 27 si el Consell Polític de la CUP, que es reuneix aquest dissabte, acaba per aprovar aquest document. Amb tot, el text és només una proposta i com que encara hi treballen, podria arribar a dissabte amb modificacions i canvis que fessin variar substancialment les opcions de vot en l'assemblea del dia 27.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.