Política

Sant Gregori es queda uns dies sense estelada

L'equip de govern, de CiU, la despenja de l'ajuntament en rebre una notificació de la junta electoral de zona

L'equip de govern de l'Ajuntament de Sant Gregori, de CiU, va retirar dilluns a la nit de la façana de la Casa de la Vila l'estelada, després de rebre una notificació de la junta electoral de zona en què se li donava un termini de vint-i-quatre hores per fer-ho. Ara només s'hi pot veure la senyera i la bandera de Sant Gregori.

L'alcalde, Joaquim Roca, va explicar ahir que el requeriment de la junta és arran d'una denúncia i que només es retirarà durant la campanya electoral: “La junta no vol que hi hagi estelades en espais com ara ajuntaments i edificis oficials, perquè considera –diuen– que mostra una tendència partidista”, destaca Roca, que hi afegeix: “Després del 20-D, la tornarem a posar perquè la llei no especifica que no hi pugui haver una estelada a l'ajuntament.”

Només per campanya

L'alcalde, però, explica que va reunir la junta de portaveus per informar-la de la decisió que s'havia pres de retirar l'estelada: “Els vaig informar que la retiràvem a requeriment de la junta, però que dilluns la tornaríem a posar.” L'alcalde no va voler entrar en més detalls, tret que l'equip de govern no desobeiria aquest requeriment de la junta.

La decisió de l'alcalde de Sant Gregori no va agradar als representants de la CUP i ERC, si bé amb matisos. Oriol Pellicer, portaveu de la CUP, va destacar que la seva posició és exactament la que ja va fer pública l'Ajuntament de Celrà –on governa precisament la CUP–, en el sentit que ja “ha arribat el moment de desconnectar de l'Estat i de les lleis espanyoles que no permeten obeir la voluntat popular del nostre poble”. Enric Forés, d'ERC, també hi està en contra i creu que es podria haver debatut, si bé no vol “la imatge dels mossos retirant l'estelada”.

L'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, que va rebre l'11 de desembre un requeriment per retirar l'estelada, la manté onejant i diu que, si la volen treure, “que enviïn els mossos”. En aquest sentit, i igual que el seu homòleg de la CUP a Sant Gregori, Cornellà remarca que l'Ajuntament només està complint la declaració de desconnexió de Catalunya d'Espanya aprovada pel Parlament. Precisament, el fiscal en cap de l'Audiencia Nacional, Javier Zaragoza, va denunciar els ajuntaments de la Seu d'Urgell, Girona, Sant Cugat del Vallès –que ja ha estat arxivada–, Igualada, Vilassar de Dalt i Celrà per delictes de rebel·lió i sedició, per haver aprovat mocions de suport a la resolució independentista anul·lada pel Constitucional.

LA FRASE

La junta electoral no vol que hi hagi estelades en espais com ara ajuntaments per la campanya
Joaquim Roca
Alcalde de Sant Gregori (CiU)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona
colòmbia

Colòmbia notifica formalment a Israel la ruptura de relacions diplomàtiques

barcelona
Política

Vergés sosté que l’estació del TAV a l’aeroport és “absolutament prioritària”

vilobí d’onyar
estats units

El jutge aclareix Trump que l’ordre de silenci només l’afecta fora del tribunal

barcelona
estat francès

Desallotgen una protesta propalestina a la Sciences Po de París

barcelona
memòria

El TSJC considera que la protesta contra la tortura no és transversal

barcelona
societat

El PSC demana al govern una resposta serena a les pintades en establiments

girona