Política

Chacón: “Ningú pot amputar-me la meva part d'espanyolitat ni la meva part de catalanitat”

La candidata del PSC-PSOE a les eleccions de 20-D defensa la Demana disculpes a Rivera per atribuir-li un missatge on suposadament negava la violència masclista

La candidata del PSC-PSOE a les properes eleccions al Congrés del 20 de novembre, Carme Chacón, ha avisat aquest dissabte que no permetrà la ruptura de Catalunya amb Espanya.

“Entre tots hem aixecat Catalunya, en català o en castellà, i ningú ens la pot treure, ha assegurat durant la seva intervenció en un acte de campanya a Gavà en el que també han participat el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i l'alcaldessa del municipi, Raquel Sánchez.

“Ningú pot venir a amputar-me a mi la meva part de catalanitat ni la meva part d'espanyolitat. Només sé ser espanyola sent catalana. I alguns de vosaltres nomes podeu ser catalans sentint-vos d'on veniu”, ha dit als assistents al míting.

Segons ella, els catalans no volen que el govern se centri en debats sobre la independència, sinó sobre problemes reals de la gent, com els drets bàsics i l'atur.

També ha criticat el govern espanyol per la seva gestionat del debat sobiranista i li ha exigit respectar la “diversitat de la cultura i la història” de Catalunya.

Chacón demana disculpes a Rivera

La cap de llista socialista ha admès avui que dijous es va equivocar en atribuir al líder de Ciutadans (C's), Albert Rivera, un missatge a les xarxes socials on suposadament deia hi havia “més morts per violència feminista que per violència masclista”.

Chacón ha reconegut aquest dissabte que el missatge era fals i ha demanat disculpes. “Rectifico l'error i demano disculpes a Albert Rivera”, ha dit en un missatge a Twitter .

A través de la mateixa xarxa social, Rivera va recriminar als socialistes que caiguessin en la política del “tot s'hi val” i va atribuir l'acusació de Chacón als “nervis” del seu partit. “Chacón treu un imprès en un míting amb un missatge masclista com si fos meu. Prou de política escombraria”, va denunciar.

La candidata també s'ha referit a la polèmica en la seva intervenció a Gavà i ha reiterat les seves excuses al líder de C's: “Jo ahir vaig cometre un error i vaig criticar un missatge que em va passar algú de bona fe. He demanat disculpes a Rivera”.

“Però també vull demanar-li que ara és ell qui ha de rectificar; ha de retirar del seu programa l'eliminació de l'agreujant de violència de gènere de la llei”, ha afegit.

En aquest sentit, ha assegurat que “no podem donar ni un pas enrere, perquè en aquesta lluita contra la violència de gènere hem d'estar totes i tots”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Europa, sota l’ombra russa i xinesa

Brussel·les
Ruben Wagensberg
Diputat d’ERC, exiliat a Suïssa acusat pel cas Tsunami

“L’amnistia és una victòria política incontestable”

Barcelona
Pep Berga
Alcalde d’Olot (Junts)

“M’hi haurien d’insistir molt; vuit anys està molt bé”

Olot
Jordi Gasulla
Cap de l’oposició (CUP)

"No volem ser l’eterna oposició”

Olot
amèrica del nord

Mèxic elegeix a la seva primera presidenta en les eleccions més grans de la seva història

barcelona
Política

Illa recepta “humilitat” en les converses per a la investidura

barcelona
guerra a europa

Zelenski acusa la Xina d’obstaculitzar la cimera de pau a Suïssa

barcelona
iran

L’expresident iranià Ahmadinejad vol tornar a aspirar al càrrec

barcelona
europa

L’empresària Halla Tómasdóttir, nova presidenta d’Islàndia

barcelona