Política

La Junta Electoral ordena a l'Ajuntament de Celrà que retiri l'estelada en les pròximes 24 hores

L'alcalde, Dani Cornellà (CUP), avança que no la pensa retirar

El consistori gironí és un dels cinc denunciats per la Fiscalia per donar suport a la declaració independentista del Parlament

La Junta Electoral de Zona de Girona ha ordenat a l'Ajuntament de Celrà que retiri l'estelada del consistori i altres símbols partidistes en les pròximes 24 hores coincidint amb el període de campanya electoral. En cas contrari, s'ordenarà als cossos de seguretat que procedeixin a la seva retirada, segons es diu en un correu electrònic enviat aquest migdia. Aquest consistori gironí és també un dels cinc ajuntaments denunciats per la Fiscalia de l'Audiència Nacional per donar suport a la resolució independentista del Parlament.

La decisió s'ha pres arran d'una denúncia d'un partit polític que no té representació al municipi i que es desconeix quin és. La notificació s'ha fet per correu electrònic a les dotze del migdia.

L'alcalde, Dani Cornellà (CUP), que governa amb majoria, ja ha dit que no pensa complir l'ordre. “Si envien els cossos de seguretat, ells mateixos; no participarem en aquest espectacle judicial que estan organitzant últimament”, ha dit.

Cornellà també qüestiona la credibilitat i validesa legal del correu electrònic. Segons ell, l'Audiència Nacional fa les notificacions per fax mentre que la Junta Electoral opta per fer-ho per correu electrònic. “Tot plegat és molt poc seriós”, ha opinat.

Precedent a les municipals

Durant la campanya electoral de les municipals d'aquest any, la Junta Electoral Central va emetre una resolució on s'ordenava la retirada de l'estelada a les façanes dels edificis públics en considerar que eren incompatibles en l'obligació de la neutralitat dels poders polítics.

Un cop va acabar el període de la campanya electoral, diversos ajuntaments –incloent el de Celrà- que van acatar la resolució de la Junta Electoral Central van tornar a penjar l'estelada a la façana del consistori.

La retirada de la bandera en aquest municipi del Gironès va ser controvertit en l'àmbit de la política municipal. En aquell moment el consistori estava a mans de la coalició CUP i ICelrà (marca blanca d'ERC). Inicialment, les dues forces van acordar desafiar la Junta Electoral i no treure la bandera. No obstant això, l'alcalde en funcions, Gerard Fernàndez (ICelrà), va donar ordre de treure-la a esquenes de la CUP.

Sense novetats de l'Audiència Nacional

L'Ajuntament de Celrà és també un dels cinc ajuntaments denunciats per la Fiscalia de l'Audiència Nacional per donar suport a la resolució independentista del Parlament. Aquest divendres s'ha sabut que el jutge que porta el cas contra l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès per sedició i rebel·lió ha decidit arxivar la denúncia en no veure indicis de delicte en la moció.

Sobre aquesta qüestió, l'alcalde de Celrà ha recordat que la seva denúncia està a mans del jutjat central d'instrucció número 1 de l'Audiència Nacional, que no és el mateix que ha portat el cas de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès. A dia d'avui no tenen constància de cap novetat i “tampoc n'esperem res”, ha dit l'alcalde.

El ple de Celrà va ser el primer de Catalunya en donar suport a la declaració independentista del Parlament, aprovada el 9 de novembre. L'endemà, el 10 de novembre, el plenari es va posicionar unànimement a favor del text aprovat per la Cambra. La votació es va fer abans que el Tribunal Constitucional (TC) suspengués cautelarment la declaració independentista, l'11 de novembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona
colòmbia

Colòmbia notifica formalment a Israel la ruptura de relacions diplomàtiques

barcelona
Política

Vergés sosté que l’estació del TAV a l’aeroport és “absolutament prioritària”

vilobí d’onyar
estats units

El jutge aclareix Trump que l’ordre de silenci només l’afecta fora del tribunal

barcelona
estat francès

Desallotgen una protesta propalestina a la Sciences Po de París

barcelona
memòria

El TSJC considera que la protesta contra la tortura no és transversal

barcelona
societat

El PSC demana al govern una resposta serena a les pintades en establiments

girona