Política

Duran proposa que el sector de la perruqueria recuperi un IVA del 10%

El candidat d'Unió situa la mesura en una reducció general de la fiscalitat i les cotitzacions als autònoms i microempreses

Considera que els autònoms estan “maltractats com a empresaris” i “també com a treballadors”

El candidat d'Unió a les eleccions del 20-D, Josep Antoni Duran i Lleida, ha proposat aquest divendres que el sector de la perruqueria i l'estètica recuperi un gravamen del 10% en l'IVA. El govern del PP va apujar aquest impost fins al 21% durant la darrera legislatura.

En unes declaracions als mitjans fetes en una perruqueria del centre de Barcelona, Duran ha valorat també altres mesures per afavorir els autònoms i les petites empreses.

El líder d'UDC ha proposat que els autònoms cotitzin en funció dels dies treballats i en relació als ingressos. També ha plantejat equiparar les seves prestacions socials a les de la resta dels treballadors i crear la figura del Defensor de l'Autònom.

Ha situat els treballadors per compte propi al centre de les preocupacions d'Unió, ja que considera que “estan maltractats com a empresaris, però també com a treballadors”.

El candidat democratacristià ha recordat que la seva formació ha aconseguit que el Congrés dels Diputats legisli a favor d'aquest col·lectiu “que puja i baixa la persiana cada dia i que també generen llocs de treball”.

“La major part dels autònoms es dediquen als serveis i, per tant, a negocis com les perruqueries. L'increment de l'IVA que va aprovar el PP va provocar el tancament de milers de perruqueries a tot l'Estat i va enviar a l'atur moltes persones”, ha recordat Duran. “Cal tenir en compte que el 80% dels treballadors d'aquests negocis són dones”, ha subratllat.

Més de 500.000 persones a Catalunya i 3 milions al conjunt de l'Estat són professionals autònoms. La pujada de l'IVA del PP va provocar que tanquessin 13.000 empreses només al sector de la perruqueria i va deixar sense feina 34.000 persones. Per aquest motiu, ha fet una crida a aprofitar que el PP perdrà la majoria absoluta per aconseguir aquesta rebaixa fiscal.

El candidat ha celebrat que el sector de la perruqueria i la imatge ha acollit molt bé la proposta, que, segons ell, “no és electoralista perquè Unió ja l'ha defensada anteriorment al Congrés dels Diputats”.

El líder democratacristià ha opinat que la rebaixa de l'impost sobre el valor afegit ajudarà a fer aflorar l'economia submergida de molts professionals del sector que van tancar el negoci oficialment, però han continuat treballant en negre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia