Política

Rajoy: “La unitat de la nació espanyola no es toca, no s'hi juga i no es negocia”

El president del PP és aclamat amb crits d'“Espanya, Espanya” en l'últim míting de precampanya a Màlaga

El primer ministre espanyol assegura que un dels seus quatre objectius per a la propera legislatura és defensar la unitat d'Espanya

El candidat del PP a la presidència del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha estat aquest dijous aclamat amb crits d'“Espanya, Espanya” en el seu últim míting abans de l'inici de la campanya electoral, aquest dijous a Màlaga, quan ha garantit que defensarà la “unitat de la nació espanyola”.

El moment més àlgid de l'acte ha arribat quan el líder popular ha abordat la qüestió catalana. Rajoy ha afirmat que el tercer dels quatre objectius del seu govern és la qüestió catalana i ha promès “defensar la nostra nació” perquè “la unitat de la nació espanyola no es toca, no s'hi juga i no es negocia”.

En aquest sentit ha reiterat que la sobirania “nacional” és el que decideixen “tots els espanyols” que són “iguals en dret, deures i obligacions” visquin on visquin. També ha afirmat que la llei “es compleix i tots hi estem sotmesos”, també “el president de la Generalitat de Catalunya”.

El president espanyol ha explicat que els altres tres objectius si governa la pròxima legislatura seran l'ocupació, les prestacions socials i la lluita contra el terrorisme.

Segons ell, la seva formació és l'única capaç de donar respostes encertades a aquests reptes. “Una cosa és participar en tertúlies, inventar-se partits des de la televisió i una altra prendre decisions en moments difícils”, ha etzibat.

El president del PP ha assegurat que, a diferència d'altres formacions, el seu no és un partit “d'una sola persona” ni tampoc una “coalició de coalicions allunyades de la realitat” ni tampoc “el partit que ha portat Espanya a la pitjor crisi en dècades”, sinó el que ha fet possible la recuperació econòmica.

En aquesta línia, ha tornat a prometre que els emprenedors que contractin treballadors indefinits o converteixin contractes temporals a indefinits no hauran de pagar cotitzacions a la Seguretat Social pels primers 500 euros de sou durant quatre anys, fet que farà que sigui “més barat fer un contracte indefinit que no pas un contracte temporal”. També s'ha compromès a abaixar els impostos a les empreses, particulars i emprenedors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Israel qualifica de “falses” i “repugnants” les denúncies de genocidi a Gaza

Barcelona
estats units

Investiguen Trump per possibles promeses a les petrolieres

barcelona
Guerra a Gaza

Israel respon al tribunal de La Haia amb nous atacs contra Rafah

Barcelona
estats units

Louisiana prohibeix per llei les píndoles abortives

barcelona
guerra a europa

Putin demana la represa de les negociacions de pau amb Ucraïna

barcelona
política

Sánchez promet mantenir els acord amb ERC i reformar de retruc el finançament

barcelona
estat espanyol

El PP vol Sánchez i Montero a la comissió del ‘cas Koldo’ del Senat

barcelona
Guerra a Gaza

El Tribunal Internacional de Justícia ordena a Israel que aturi l’ofensiva sobre Rafah

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel recupera els cossos de tres ostatges morts el 7 d’octubre

Barcelona