Política

Camacho presagia que Mas “marxarà cap a casa”

La número tres del PP a Barcelona insistirà en la reforma del model de finançament

La número tres del PP a Barcelona en les eleccions espanyoles i presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, pronostica que Artur Mas no serà investit president de la Generalitat. “Probablement haurà de marxar cap a casa”, va assegurar en l'entrevista que li va fer ahir al vespre el director d'El Punt Avui, Xevi Xirgo, en la televisió del grup. Camacho va acusar Mas d'“actuar a la desesperada” i d'oferir “un espectacle vergonyós”. “No té possibilitats de ser president si no és amb el suport d'una formació que és anticapitalista i antieuro; el millor que podria fer és o marxar o canviar el rumb del seu govern”, hi va afegir. En aquest sentit, la líder del PP a Catalunya va indicar que, si el president de la Generalitat en funcions “estigués dins de la constitucionalitat”, el PP li donaria suport. També li va retreure el fet de ser “l'únic” responsable d'haver portat “la gent a desitjos impossibles que només estan abocats a la frustració”, en relació amb el procés d'independència.

Preguntada per la intervenció financera de la Generalitat que ha fet l'executiu espanyol, amb les noves condicions sobre el FLA (fons de liquiditat autonòmica), va adduir que la mala gestió del govern català en tenia la culpa. “Qui està donant aire al govern de Catalunya és el govern d'Espanya, que audita uns diners addicionals”, va subratllar. A més, va considerar que, amb les seves decisions en l'àmbit econòmic, Mas estava “fent bo el tripartit”.

Com a número tres del PP a Barcelona en la llista per al Congrés, Sánchez-Camacho es va fixar com a fita “insistir” a impulsar una reforma del model de finançament. Segons va argumentar, aquesta reforma és necessària “no només per a Catalunya sinó per garantir la sostenibilitat i el futur d'Espanya”. Mirant el futur del seu partit a Catalunya, va vaticinar que probablement caldria “reformular el partit per accedir a un votant de centre, catalanista i moderat”.

Sobre els pactes posteriors a les eleccions del 20-D, va reiterar que el PP és partidari que governi l'opció més votada, i va llançar un dard a Albert Rivera tot advertint que “votar C's és fer president Pedro Sánchez (PSOE) i tornar a les polítiques de l'atur i la crisi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Israel qualifica de “falses” i “repugnants” les denúncies de genocidi a Gaza

Barcelona
estats units

Investiguen Trump per possibles promeses a les petrolieres

barcelona
Guerra a Gaza

Israel continua l’ofensiva a Rafah amb nous atacs aeris i d’artilleria

Barcelona
estats units

Louisiana prohibeix per llei les píndoles abortives

barcelona
guerra a europa

Putin demana la represa de les negociacions de pau amb Ucraïna

barcelona
política

Sánchez promet mantenir els acord amb ERC i reformar de retruc el finançament

barcelona
estat espanyol

El PP vol Sánchez i Montero a la comissió del ‘cas Koldo’ del Senat

barcelona
Guerra a Gaza

El Tribunal Internacional de Justícia ordena a Israel que aturi l’ofensiva sobre Rafah

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel recupera els cossos de tres ostatges morts el 7 d’octubre

Barcelona