Política

Tortosa i Amposta creen lligams i enterren pugnes

Els alcaldes Ferran Bel i Adam Tomàs es comprometen a treballar conjuntament en defensa de les Terres de l'Ebre

Obren la porta a la incorporació d'altres municipis en pròximes trobades

Els ajuntaments de Tortosa i Amposta abandonen pugnes estèrils i aposten per treballar conjuntament en defensa de les Terres de l'Ebre. Així ho van explicar ahir els dos alcaldes, Ferran Bel (CDC) i Adam Tomàs (ERC), després de la reunió institucional que va tenir lloc a l'ajuntament d'Amposta. “Les dues principals ciutats del territori han d'anar agafades de la mà i deixar de banda pugnes estèrils. No hem de créixer una en contra de l'altra, sinó crear ponts i, si en algun tema hi ha pugna, consensuar la solució que sigui millor per al conjunt de les Terres de l'Ebre”, va manifestar després de la trobada l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs.

Tot i que durant els últims anys la relació entre els dos ajuntaments ha estat gairebé inexistent i que els dos municipis han mantingut disputes per la capitalitat comercial o per una cocapitalitat de la futura vegueria de l'Ebre, ahir els dos batlles van evitar fer-ne referència. “Segurament la relació que Tortosa i Amposta han mantingut fins ara és millorable. Som les dues úniques ciutats de més de vint mil habitants de les Terres de l'Ebre i és necessari que ens posem a treballar conjuntament pel bé del territori”, va dir l'alcalde tortosí, Ferran Bel, que va admetre que la bona relació personal facilita aquest treball que en altres moments –però no només durant els últims vuit anys que ell ha estat alcalde– no ha estat habitual.

La defensa del riu Ebre, la millora del servei ferroviari i la reivindicació de la construcció de l'autovia A-7 són alguns dels temes que els dos alcaldes tractaran, encara que ahir no van fer públic quines accions duran a terme. “Som un territori trinxat per les infraestructures, però no en som beneficiaris. Hem de corregir la falta de sensibilitat de les administracions superiors”, va assenyalar Tomàs.

D'altra banda, els dos alcaldes van fer extensiva la seua aliança a la resta de municipis de l'Ebre. “Aquesta trobada no és excloent, no som un club privat, sinó que volem treballar conjuntament amb la resta de poblacions”, va dir l'alcalde tortosí, que també considera necessari que es reprenguen les reunions entre els alcaldes de les quatre capitals de comarca ebrenques.

LA FRASE

No hem de créixer un municipi en contra de l'altre, sinó crear ponts en defensa de les Terres de l'Ebre
Adam Tomàs
ALCALDE D'AMPOSTA

Malestar per la instal·lació de cons a l'N-340

La construcció de l'autovia A-7 i la gratuïtat dels peatges al tram ebrenc de l'AP-7 és un dels temes que els dos alcaldes tenen sobre la taula. Ahir, però, van evitar fer-ne cap referència i també van defugir qualsevol polèmica per la creació d'un grup d'alcaldes d'ERC afectats per l'N-340, al qual s'ha convidat els batlles de l'Ampolla i Camarles, però no al de Tortosa. Un grup que pretén tenir interlocució directa amb el Ministeri de Foment i que s'afegeix a la taula negociadora constituïda el mes de setembre passat al Perelló i de la qual sí que forma part l'alcalde de Tortosa. “De grup formal, ja n'hi ha un de creat, que és el que ha de tenir continuïtat”, es va limitar a dir Bel.

D'altra banda, el grup d'alcaldes afectats per l'N-340 va fer públic ahir que dimarts que ve es reunirà amb el subdelegat del govern de l'Estat a Tarragona, Jordi Sierra, amb l'objectiu d'aconseguir una solució immediata a l'alta accidentalitat de la carretera. En la trobada, els alcaldes esperen aconseguir més informació de les mesures anunciades per Foment de construcció de nou rotondes al tram ebrenc de l'N-340. Els alcaldes rebutgen la instal·lació de cons per prohibir els avançaments entre l'Ametlla de Mar i el Perelló, una mesura que ahir es va repetir tot i que el Servei Català de Trànsit es va comprometre a presentar mesures alternatives a l'abalisament amb cons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia