Política

ERC vol el PP fora del govern de Castelló

Insta el govern municipal a ser conseqüent amb els resultats del 27-S

El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya a Castelló d'Empúries ha presentant una instància a l'Ajuntament en què sol·licita a l'alcaldessa, Assumpció Brossa (CiU), que destitueixi dels seus càrrecs de l'equip de govern els dos regidors del Partit Popular. Els representants d'ERC consideren que aquest partit (el PP) “és qui ha iniciat una onda d'atacs al nostre país a través de les diferents institucions i organismes on té influència”. En un comunicat, ERC recorda que el PP ha estat “qui ha promogut la imputació del president Mas, la consellera Rigau i l'exvicepresidenta Ortega pel fet d'haver col·laborat, com tanta altra gent, a fer possible que la gent pogués expressar-se a les urnes el passat 9-N”.

Basant-se en els resultats de les eleccions del 27-S, ERC considera “totalment injustificable i inapropiat” que el PP formi part del govern municipal de Castelló d'Empúries.

En el mateix sentit, el grup municipal d'ERC de Castelló, que encapçala per Salvi Güell, ha presentant també una altra instància a l'Ajuntament en què demana que es reconegui el caràcter plebiscitari de les últimes eleccions, a causa de la negativa continuada del govern espanyol a poder celebrar un referèndum. La formació reclama que aquestes dues mocions es debatin en un ple i proposa la convocatòria d'un ple extraordinari.

En les últimes municipals, ERC, tot i ser la llista més votada a Castelló d'Empúries, no va aconseguir la majoria absoluta de regidors. La formació es preparava per formar un govern en minoria (amb el suport d'Entesa); en l'últim moment, però, la resta de forces, CiU, PP, Udem i Plataforma Cívica, van arribar a un acord per formar un govern de coalició.

El govern, liderat per Assumpció Brossa (CiU) i amb un dels dos regidors del PP, Julià Genovés, que ocupa la primera tinència d'alcaldia, va deixar ERC a l'oposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a ucraïna

Rússia ataca un hipermercat a Khàrkiv quan era ple de gent

barcelona
política

L’ANC no se’n surt de triar nou president

barcelona

Les seus del PSC i Junts a Girona, vandalitzades

GIRONA
guerra a gaza

Israel ignora el Tribunal de l’ONU i intensifica l’ofensiva sobre Rafah

barcelona
guerra a europa

El cap de l’OTAN defensa els atacs d'Ucraïna contra territori rus

barcelona
política

Els socialistes avisen el poder judicial que haurà d’aplicar la llei d’amnistia

barcelona
política

El govern dels jutges difon una guia per aturar l’aplicació de la llei d’amnistia

barcelona
armènia

L’helicòpter del primer ministre armeni fa un aterratge d’emergència

barcelona
LLEURE

El PSC demana que es mantinguin els descomptes als casals d’estiu

GIRONA