Política

Iceta i Sánchez obren la precampanya del 20-D: ”S'ha acabat la resistència, comença l'ofensiva”

El líder del PSC i el secretari general del PSOE presideixen una trobada a Barcelona després de les eleccions del 27-S

El cap de files del PSC al Parlament, Miquel Iceta, ha esperonat aquest divendres a la tarda el socialisme a bolcar-se per “fer possible el canvi a Espanya” i aconseguir que després del 20-D Pedro Sánchez substitueixi Mariano Rajoy a la Moncloa: “S'ha acabat la resistència, comença l'ofensiva”.

En una trobada amb dirigents i càrrecs electes del PSC, Iceta s'ha mostrat satisfet amb els 16 diputats obtinguts el 27-S a les eleccions catalanes i ha fet una crida als seus a redoblar esforços perquè el secretari general del PSOE es converteixi en el nou president del Govern.

“Entrem en plena fase de guerra de moviments. El sentit de la nostra ofensiva no és anar avançant o plantar la bandera, és canviar el govern d'Espanya. Ens hi va la vida, les il·lusions, la solució al conflicte entre Catalunya i la resta d'Espanya”, ha proclamat davant Sánchez.

Les eleccions generals del 20D seran “un combat” que es decidirà entre Rajoy i Sánchez, ha dit Iceta, convençut que un Govern socialista permetria resoldre el contenciós entre “separatistes i immobilistes”.

Per a Iceta, “no n'hi ha prou de dir no” a l'independentisme, sinó que “cal oferir una alternativa i fer-la viable”, i “només els socialistes poden garantir que s'obri una reforma constitucional”. “Anem a totes”, ha afegit Iceta en to eufòric.

Sobre els resultats del 27S, ha reconegut la victòria de la candidatura independentista de Junts pel Sí, però els ha demanat que “tinguin la grandesa de reconèixer que han perdut el seu plebiscit”, en no arribar al 50% dels vots a favor de llistes sobiranistes.

Davant la negociació entre Junts pel Sí i la CUP per decidir si investeixen Mas, ha advertit que la presidència de la Generalitat no ha d'estar “sotmesa a subhasta”. “La presidència de la Generalitat no és objecte d'una tómbola”, ha reblat Iceta, que ha rebutjat “governs de confrontació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona

Violència de gènere, prioritat

Barcelona
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ