Política

Eurodiputats catalans i Pablo Iglesias demanen a la CE que intervingui

Tremosa, Terricabras, Maragall, Gambús i Urtasun demanen una reunió amb el número dos de Juncker per “l'extrema politització de la justícia espanyola”

Front comú per denunciar l'encausament de Mas a Brussel·les. I no només dels eurodiputats independentistes. Fins i tot Pablo Iglesias va alertar ahir a l'eurocambra que “l'extrema politització de la justícia espanyola vulnera principis democràtics bàsics”. El líder de Podem i l'eurodiputat d'ICV, Ernest Urtasun, van demanar a la Comissió Europea que intervingui “per garantir la separació de poders i l'exercici lliure de les funcions dels càrrecs electes” a l'Estat. “La fiscalia ha actuat amb criteris estrictament polítics, com a braç judicial del PP”, i això “demostra la falta d'independència del poder judicial”, es queixen en una pregunta parlamentària. Iglesias i Urtasun defensen que “els problemes polítics haurien de tenir respostes polítiques”, però “el govern del PP espera que els jutges resolguin els problemes que ells estan creant per pur electoralisme”.

També els eurodiputats de Convergència i Esquerra i fins i tot el d'Unió Democràtica pressionen la Comissió Europea perquè intervingui i actuï davant la imputació de Mas, Ortega i Rigau pel 9-N. Ramon Tremosa, Josep Maria Terricabras, Ernest Maragall i Francesc Gambús van demanar ahir una reunió urgent amb el número dos de Jean-Claude Juncker, Frans Timmermans. El laborista holandès és el vicepresident de l'executiu comunitari responsable de vetllar pel respecte a l'estat de dret i pel compliment de la Carta Europea dels Drets Fonamentals. “Estem molt preocupats pel fet que posar les urnes perquè la gent pugui donar la seva opinió sobre un determinat tema pugui ser considerat causa d'imputació i que, fins i tot, pugui comportar presó”, lamenten els eurodiputats en una carta a Timmermans, que també signa l'ecosocialista Urtasun. No dóna suport a la iniciativa l'eurodiputat del PSC, Javi López.

“Com que vostè està a càrrec de vetllar per l'estat de dret a Europa i també pels drets fonamentals, ens agradaria tenir una trobada personal en els pròxims dies per explicar-li aquesta greu situació i debatre possibles solucions en l'àmbit europeu per garantir un estàndard comú d'independència judicial”, asseguren Tremosa, Terricabras, Maragall, Gambús i Urtasun. “Hi ha senyals creixents que el sistema judicial espanyol no és prou independent del poder polític”, insisteixen.

LES FRASES

Estem molt preocupats pel fet que posar les urnes perquè la gent opini pugui ser considerat una causa d'imputació
Ens agradaria tenir una trobada personal en els pròxims dies per explicar-li aquesta greu situació
carta de tremosa, terricabras, maragall i gambús


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia