Política

Roger Torrent

Diputat electe i número 4 de Junts pel Sí a les comarques de Girona

“S'ha trencat el tabú de l'alta participació ”

Qualifica els resultats d'històrics i diu que s'ha trencat el mite que deia que l'alta participació perjudicava l'independentisme

També considera que s'ha guanyat en vots

Nova legislatura
Roger Torrent, fotografiat ahir davant de l'ajuntament de Sarrià de Ter, on assumeix l'alcaldia des del 2007. Va ser elegit al Parlament el 2012 i repetirà en aquesta legislatura

P

assada l'eufòria de la nit electoral matisaria els resultats?
Al contrari, madurats els resultats, es confirma que són uns resultats històrics; mai hi havia hagut una majoria de diputats independentistes al Parlament, i amb una participació altíssima, en l'àmbit nacional i més encara a les comarques gironines. S'ha trencat aquell tabú o aquell mite que deia que si hi havia una gran participació l'independentisme n'havia de sortir perjudicat.
Però la suma de Convergència i ERC retrocedeix en escons.
No és comparable perquè aquesta vegada la suma de CDC, ERC, la societat civil i representants d'altres formacions polítiques era una coalició netament independentista, cosa que no passava en les últimes eleccions. El context és diferent, la campanya ha estat diferent –amb la por, les amenaces–, i hem passat de tenir 24 diputats clarament independentistes a tenir-ne ara 72, sumant-hi la CUP.
Què ha faltat per a aquest escó que ha ballat a Girona?
Crec que hem fet tot el estava a les nostres mans, els resultats són excepcionals i extraordinaris per a Junts pel Sí. Són uns grans resultats i no crec que hi hagi res a dir.
L'entrada de Ciutadans a la demarcació és la nota negativa?
Ja intuíem que Ciutadans recolliria una part important del vot unionista, però, per altra banda, s'ha produït un transvasament de vots des del PP, i al final el bloc que formen el PP i Ciutadans s'ha quedat allà mateix.
Si parlem de vots, a Girona és contundent i en l'àmbit nacional una mica justet?
Crec que no, eren eleccions plebiscitàries, tot i que s'ha volgut negar; si fem aquesta lectura plebiscitària, el nombre de vots independentistes és d'un 54%, si descomptem els vots que han anat a Catalunya Sí que es Pot, ja que els seus responsables han repetit que no volien ser comptabilitzats ni en el camp del sí ni en el del no. Per tant, entre els vots que es poden comptar estrictament a favor del sí o del no, en vots també hem tingut una majoria important, que en cas de referèndum seria molt clara.
Com veu aquesta legislatura?
Crec que hi haurà un govern plural, de concentració, amb diverses sensibilitats, com a mínim les de Junts pel Sí, veurem que farà la CUP; però serà un govern prou transversal per tirar endavant el full de ruta i gestionar el dia a dia.
Com valora els resultats a Sarrià de Ter?
Molt content; a totes les meses i col·legis hem guanyat, i, per tant, des d'un punt de vista plebiscitari Junts pel Sí també ha guanyat a Sarrià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona