Política

El bisbe de Solsona anima els rectors a tocar les campanes diumenge per anunciar que “ha arribat el dia de la llibertat”

Xavier Novell diu a la glossa del dia 27 que “tenim l'oportunitat de viure i participar en el dia més important de la nostra història com a poble”

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, anima totes les parròquies de Catalunya a tocar les campanes el proper diumenge a les 9 del matí per anunciar que “ha arribat el dia de la llibertat”. Novell afegeix que és “el dia que tenim a les nostres mans la decisió sobre el futur del nostre poble”. Així ho manifesta a la glossa del dia 27 que s'ha publicat aquest dimecres a la pàgina web del Bisbat de Solsona. Novell també anima a exercir el dret a vot i a que els indecisos escoltin els seus fills i néts majors d'edat. “El que decidim és el futur de Catalunya i el futur és d'ells”, afegeix el bisbe. També demana als que estan decidits a votar que animin els altres per “contribuir a una alta participació”.

Novell recorda que, fa dos anys, partidaris de la independència van demanar als rectors que toquessin les campanes a l'inici de la via catalana i que ell ho va desaconsellar per “evitar un posicionament polític de l'Església”. En canvi, ara anima a tots els rectors a tocar les campanes diumenge coincidint amb la jornada electoral, “un bon repic per a despertar tothom i anunciar-los que ha arribat el dia de la llibertat”.

A la glossa, Novell també explica que hi ha una candidatura que “vol aglutinar el sí que faciliti un reconeixement internacional al procés de la independència” i que hi ha una altra candidatura també a favor del sí. Per altra banda, remarca que “qualsevol de la resta de les candidatures significa no a la independència”.

El bisbe de Solsona també diu als seus lectors que els que estiguin decidits “ajudin als altres a votar”. “L'èxit d'aquest referèndum depèn de la participació”, afegeix Novell, i anima a aconseguir una participació que “faci inequívoc el resultat, sigui quin sigui”. Per altra banda, també es dirigeix als dubtosos i els aconsella que escoltin als seus fills i néts majors d'edat, “el que decidim és el futur de Catalunya i el futur és d'ells”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Hamàs accepta la proposta d’alto el foc temporal

barcelona

Paneque insisteix que cal invertir en els parcs naturals gironins

girona

Torrentà diu que ERC ha estat el primer en apostar per polítiques feministes

girona
guerra a gaza

Biden reitera Netanyahu “la clara posició” dels EUA contra una invasió de Rafah

barcelona
política

La JEC obliga RTVE a “compensar” la resta de partits per l’entrevista de Sánchez de dilluns passat

barcelona
estats units

El jutge amenaça Trump d’empresonar-lo per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
Política

Lluís Llach votarà Puigdemont

barcelona
estat francès

Macron aposta davant Xi per una relació equilibrada entre la UE i la Xina

barcelona
escòcia

John Swinney serà el nou primer ministre escocès

barcelona