Política

Per què hem de votar Sí

Per poder fer realitat el corredor mediterrani

Espanya defensa un corredor central malgrat que Europa considera prioritari l'eix mediterrani

Catalunya demana ajut a Europa per fer l'obra perquè Adif la té parada des de fa dos anys

Una de les infraestructures estratègiques per a Catalunya en els pròxims anys és l'anomenat corredor mediterrani. Aquest eix viari no el defensa només Catalunya, sinó el conjunt de la Unió Europea, que vol establir una línia de mercaderies per via fèrria que travessi Europa des de Sant Petersburg fins al Marroc i Algèria.

Doncs bé, malgrat la voluntat de la Comissió Europea, els socis comunitaris han hagut de pressionar Espanya de valent per tal que col·labori econòmicament a fer realitat aquesta gran via europea de mercaderies.

L'actitud del govern espanyol ha estat i segueix sent absurda, perquè la construcció del corredor afavorirà el trànsit de mercaderies espanyoles. Ara bé, el govern estatal ha intentat per tots els mitjans possibles que l'eix ferroviari, en lloc de seguir un recorregut lògic (Catalunya-País Valencià-Múrcia-Andalusia), passi per Madrid com sigui, fins i tot sacrificant la mediterraneïtat del corredor si era necessari.

Tant és així, que el PP va arribar a presentar, des del govern, un projecte per foradar els Pirineus per fer passar en línia recta des de Madrid un eix ferroviari que enllacés amb Europa, l'anomenat “eix central”. Afortunadament, aquest cop els europeus, empesos per la societat catalana i valenciana, pel lobby ferroviari Ferrmed i guiats pel sentit comú, es van oposar al deliri de foradar els Pirineus, una obra d'un cost incalculable, que no és necessària i que, a més a més, no està d'acord amb el calendari marcat per la Unió Europea.

El govern hispànic fa com si sentís ploure i Adif manté paralitzada des de fa dos anys la construcció del principal tram del corredor mediterrani a Catalunya. Tot i que les obres es van adjudicar el 2013, no n'hi ha cap rastre. Adif s'escuda en tecnicismes que no són creïbles. Tenint l'Estat en contra, Catalunya ha recorregut directament a Europa i ha demanat 1.585 milions per anar enllestint l'obra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Ucraïna relleva el cap militar de la regió de Khàrkiv

barcelona
estats units

A Trump el preocupava un escàndol sexual, segons el seu exadvocat

barcelona
guerra a europa

Rússia pressiona Khàrkiv i avança al nord de la regió ucraïnesa

barcelona
política

Ponsatí deixa la primera línia política

barcelona
estats units

Trump lidera les enquestes amb Biden tocat per Gaza

barcelona
POLÍTICA

L’ANC reclama a l’independentisme bloquejar el possible govern d’Illa

barcelona
política

Parlon: “El PSC no donarà suport a una investidura de Puigdemont”

barcelona
política

Aragonès deixa la primera línia política

barcelona
política

Puigdemont també presentarà candidatura a la presidència

Argelers de la Marenda