L'Entesa de Sant Cebrià demana la dimissió d'un regidor del govern a qui acusa d'amagar informació

Denuncia que feia obres sense permís i el regidor manté que l'estava tramitant

Jordi Parés explica que en el decurs del ple del mes d'agost el seu grup va retreure al també regidor del govern Francisco Roig (ERC) que hagués començat unes obres al seu habitatge sense haver demanat abans la llicència municipal preceptiva. «Les nostres queixes van ser escoltades per tots els membres del plenari, inclòs el regidor Ferran Reyero, que seia al costat de Roig», recorda el regidor de l'Entesa. Francisco Roig va tramitar l'endemà del ple la corresponent llicència i Jordi Parés manté que ja llavors Reyero també feia obres a casa seva. «Vam consultar l'expedient i vam comprovar que la llicència d'obres datava del dia 9 de setembre, quan l'actuació urbanística a la finca del regidor ja estava gairebé enllestida, i que havia estat sol·licitada arran d'una acta de control urbanístic feta el mateix dia per la policia local», explica Jordi Parés, que afegeix que l'expedient també recull que el projecte tècnic de les obres s'havia fet arribar a l'Ajuntament també el dia 9. «Com s'entén que un membre de l'Ajuntament comenci unes obres sense llicència, sense que el projecte tingui el vistiplau dels serveis tècnics, i que només pagui el permís quan la irregularitat és descoberta per la policia?», es lamenta el regidor de l'Entesa.

Per Parés, la situació s'agreuja encara més quan a l'hora de consultar l'expedient s'hi troba a faltar l'acta de control urbanístic, tot i que hi ha constància de la seva entrada en el registre. «No sabem si el document es va traspaperar, si va ser una coincidència que no hi fos quan el vam consultar nosaltres o si es va fer desaparèixer intencionadament. En qualsevol cas, exigim explicacions per un cas d'irregularitats tan flagrant que demana a crits que s'esclareixin les responsabilitats», afegeix. L'Entesa d'Esquerres va sol·licitar la celebració d'un ple extraordinari per debatre únicament aquest assumpte i que està previst que se celebri en els pròxims dies.

En tràmit

Ferran Reyero es mostra sorprès i enutjat amb el que ell considera un ressò «desproporcionat d'un assumpte menor». El regidor admet que va començar a aixecar unes fileres de blocs de ciment «que en un primer moment tan sols havien de tapar una barbacoa». «Després em vaig plantejar de fer un garatge i vaig demanar a un arquitecte que em dibuixés els plànols que havia d'entregar a l'Ajuntament per demanar el permís municipal», explica, i afegeix que «va ser en aquest espai de temps que la policia local va aixecar l'acta». Reyero comenta que el mateix dia de registre de l'acta ell va entrar la sol·licitud de permís «per evitar malentesos i sembla que ha estat el contrari». El regidor rebutja de ple que s'hagin amagat documents. «L'acta que no es va trobar a l'expedient havia seguit el seu camí cap a l'àrea d'Urbanisme i la prova és que la van localitzar allà sense problemes», exposa. Pel regidor, les acusacions fetes per l'Entesa no tenen cap fonament: «L'única voluntat que tenen és desprestigiar la feina d'un regidor.»


ELS PROTAGONISTES

JORDI PARÉS
REGIDOR DE L'ENTESA D'ESQUERRES-icv DE SANT CEBRIÀ
«No es pot consentir de cap manera que els mateixos regidors d'un Ajuntament no compleixin amb la normativa més bàsica, com és sol·licitar un permís municipal per fer una obra privada»
FERRAN REYERO
REGIDOR DE CiU de Cultura, Noves Tecnologies, Hisenda, Compres i urbanització Castellar d'índies
«És desproporcionat i malintencionat fer aquesta acusació quan la veritat és que si hi ha hagut algun error no ha estat deliberat i s'ha intentat resoldre ràpidament»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.