Política

Podem acusa el PP d'“afegir llenya al foc” amb la llei per modificar el TC

Pablo Iglesias denuncia que les “amenaces” no contribueixen a l'entesa i aposta pel diàleg

El líder de Podem defineix Mariano Rajoy com un “virrei” al servei d'Angela Merkel

El secretari de Relacions amb la Societat Civil i els Moviments Socials de Podem, Rafael Mayoral, ha considerat que al PP “li interessa afegir llenya al foc” i “augmentar la “confrontació”, en referència a la proposta d'una reforma legal que permetria al Tribunal Constitucional (TC) sancionar Artur Mas si no compleix les seves resolucions.

“Mas i Rajoy necessiten mantenir la confrontació per tapar la corrupció i les retallades i que ens oblidem de Bárcenas, de la Púnica i del 3%; amb aquestes mesures provoquen més tensió, més confrontació”, ha denunciat Mayoral en roda de premsa.

També ha explicat que Podem no està d'acord amb la proposta del PP, que considera que s'ha cenyit “no a un plantejament jurídic, sinó polític”.

Sobre les eleccions a Catalunya del pròxim 27 de setembre, ha reivindicat que la candidatura en la qual s'integra Podem, Catalunya Sí que es pot, vol “il·lusionar” pel canvi polític. A més, ha assegurat que sortirà a guanyar i a acabar amb el “binomi” de Mas i Rajoy.

“Perquè les coses siguin diferents, és necessari que Catalunya sigui un factor de canvi, que aporti la possibilitat de desallotjar Rajoy”, ha conclòs.

Iglesias

De la seva banda, el líder de Podem, Pablo Iglesias, ha criticat que el PP actuï amb “amenaces” davant el debat sobiranista”.

En declaracions des del Senat, on ha acudit per assistir a la presa de possessió de la nova senadora pel autonòmica País Valencià de Podem, Pilar Lima, Iglésias ha explicat que la seva formació prefereix “apostar per la germandat, per la fraternitat entre els diferents pobles que componen un país que nosaltres entenem com a plurinacional”.

I, en la seva opinió, “les amenaces no contribueixen al fet que ciutadans d'aquest país s'entenguin”.

“Nosaltres sempre apostarem pel diàleg atenent les diferències que hi ha en la manera de sentir-se de molts ciutadans del nostre país”, ha garantit.

També ha carregat contra el que ha definit com a “frontisme de la corrupció”, que segons ell encapçalen tant Rajoy com Mas, i que “significa el mateix: “separar els ciutadans”. “Nosaltres apostem per la “fraternitat”, ha insistit.

El “virrei” Rajoy

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha qualificat el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, com el “virrei” d'Angela Merkel. Segons ell, el líder popular no obeeix els ciutadans sinó a Alemanya, que només busca “mà d'obra barata”.

“Una Europa dominada per Alemanya significa que països com el nostre o com Itàlia ofereixin mà d'obra barata i entreguin els drets socials” aconseguits pels “nostres pares” perquè els fills “poguessin tenir una vida millor”, ha lamentat.

En aquest sentit, ha assegurat que la senyora Merkel “està contenta amb un virrei que es diu Mariano Rajoy que no obeeix els ciutadans, sinó a ella”.

És per això que ha assegurat que el seu partit treballarà per un govern “que representi els ciutadans” i no “els interessos estrangers”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia