Política

Requeriment a Ventalló perquè no té la ‘rojigualda'

La Subdelegació del Govern a Girona retreu a l'Ajuntament que incompleix la llei de banderes pel fet de no tenir l'espanyola a la façana

El requeriment va arribar dos dies abans del gran acte de l'ANC

Dos dies abans que se celebrés a Ventalló el gran acte convocat per l'ANC titulat Arguments per votar per la independència (el dissabte 18 de juliol), l'Ajuntament va rebre un requeriment de la Subdelegació del Govern espanyol: “Al vostre Ajuntament no onegen les banderes oficials, fet que suposaria un incompliment de la llei de banderes”, ve a dir la carta de la subdelegació. En el mateix document es demana a l'Ajuntament que en un termini de 20 dies es trameti a la subdelegació “un informe que certifiqui, documentalment i gràficament, el compliment per part de l'Ajuntament de la llei 39/1981, de 28 d'octubre, de banderes”.

A la façana de l'Ajuntament de Ventalló onegen des de fa anys la bandera catalana, l'europea i la del municipi. La bandera espanyola en fa molts que no hi és, coincideixen a dir l'alcalde, Joan Albert, i el segon tinent d'alcaldia, Miquel Riera. L'alcalde recorda que 8 o 9 anys enrere hi va haver la rojigualda, però algú la va robar i ja no es va reposar. A Ventalló, però, tothom té clar que no és cap coincidència si, després de tants anys, ha estat precisament ara, dos dies abans de l'acte de l'ANC, que la subdelegació ha descobert que falta la bandera espanyola, i ho atribueixen a “una rebequeria” pel fet que l'Ajuntament va col·laborar en l'organització de l'acte. Dimarts el govern de Ventalló es va reunir per tractar aquest tema. “Encara que no ens agradi, suposo que haurem de complir; no volem entrar en la possibilitat que ens posin un contenciós administratiu”, diu l'alcalde. Albert explica que esgotaran el termini que els han donat per decidir exactament el que es farà, i mentrestant s'han posat en contacte amb l'Associació de Municipis per la Independència, que assessora els ajuntaments en aquests casos. “Si l'hem de posar, n'haurem de comprar una i fer-ho, sense poder garantir que no la tornin a robar com ja ha passat”, conclou l'alcalde.

Dissabte l'ANC va reunir a Ventalló, com ja va fer l'any passat, prop de 500 persones en un gran acte d'estiu per escalfar motors de cara a l'11-S i ara al 27-S. En l'acte hi van participar Carme Forcadell, Albert Pont, Eduardo Reyes i l'actriu Montserrat Carulla, en un debat moderat pel director d'El Punt Avui, Xevi Xirgo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel i Hamas tanquen la ronda de negociacions sense avenços

barcelona
llengua

Multitudinària manifestació pel català a Palma

barcelona
política

Puigdemont insta a plantejar a l’Estat una proposta unitària sorgida del Parlament

barcelona
estat francès

Xi Jinping arriba a París per tractar els conflictes entre la Xina i la UE

barcelona
hongria

Milers de persones es manifesten contra Orbán en un feu del seu partit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que farà gratuïta l’educació de 0 a 3 anys

SANT FELIU DE GUÍXOLS
POLÍTICA

ERC fa una crida a concentrar el vot progressista

BANYOLES
guerra a gaza

Netanyahu no acceptarà acabar la campanya militar per acordar un alto-el-foc

barcelona
POLÍTICA

Junts vol fer auditories de l’habitatge per ajustar l’oferta i la demanda

PUIGCERDÀ