Política

la crònica

‘Keep Calm' i convèncer el veí

Mantenir la calma, no respondre cap provocació de l'Estat (que són moltes) i, sobretot, convèncer tanta gent com es pugui perquè el sí guanyi el 27 de setembre. Aquest va ser el principal missatge que van donar Carme Forcadell, Eduardo Reyes i Albert Pont en l'acte de l'ANC de Ventalló, que va aplegar prop de 500 persones a la sala polivalent. Va ser un acte amb crits d'independència, aplaudiments espontanis i, sobretot, moltes preguntes del públic pels ponents, tantes, que el sopar a la fresca que havia preparat l'assemblea no va començar fins passats dos quarts d'11, després de dues hores i mitja d'acte. Hi ha qui encara es va quedar amb ganes d'intervenir però l'olor de carn a la brasa insistent va incitar a deixar-ho córrer.

Es van donar molts arguments a favor del sí, però del que no van parlar gaire ni Forcadell ni Reyes va ser de la llista unitària. Tot i l'intent del director d'El Punt Avui, Xevi Xirgo, perquè n'expliquessin detalls cap dels dos no va voler afegir res al que ja ha transcendit. Un dels moments més aplaudits va ser quan el fill de Montserrat Carulla va llegir una carta de l'actriu, que es disculpava per no haver-hi pogut assistir i que vaticinava que té corda per estona per veure la independència de Catalunya.

Albert Pont, del Cercle Català de Negocis, va fer el discurs més econòmic dient que “l'Estat espanyol no és viable per si mateix” i que, en canvi, “Catalunya només és viable per si mateixa”. Eduardo Reyes, president de Súmate, que va demanar permís per parlar castellà, va assegurar:“els tontos útils, com a mi m'insulten, donarem una lliçó a aquest govern d'inútils.” Carme Forcadell de l'ANC va assegurar: “de cap manera supeditarem el futur de Catalunya al que passi a l'Estat espanyol.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañón
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

Referèndum: com, quan i per què

Referèndum: com, quan i per què

Barcelona
ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra

Dividits pel topall al lloguer

Barcelona
Junts. PuigdemontxCatalunya

Una consulta pactada és possible

barcelona