Política

El govern de Canet d'Adri renuncia a cobrar cap sou

ERC i Avica consideren que la dedicació municipal és sense fi de lucre

El nou govern municipal de Canet d'Adri ha decidit renunciar a percebre cap sou per desenvolupar la seva tasca i tampoc cobrarà res per assistències o indemnitzacions. Així ho va decidir el nou executiu municipal que, finalment, estarà format pels tres regidors d'Independents per Canet d'Adri (IpC-AM) –Carles Espígol, Joel Fonoll i Albert Badosa– i el regidor de l'Agrupació de Veïns Independents de Canet d'Adri (Avica), Enric Subils.

El nou alcalde de Canet d'Adri, Carles Espígol, va oferir a totes les forces entrar al govern municipal perquè tots els regidors formessin part de l'executiu, però, en un principi, semblava que els republicans optarien per un govern en minoria. Les converses, però, amb Subils van arribar a bon port i han permès aconseguir un quart regidor que els dóna la majoria absoluta del plenari, deixant a l'oposició CiU, que va rebutjar formar part del govern.

En el ple de cartipàs, el nou executiu va fer evident la voluntat de renunciar a cobrar sou i també renuncia a percebre cap indemnització per assistència a plens o òrgans de govern. L'alcalde, Carles Espígol, assenyala que “entenem que la dedicació municipal és un acte voluntari, pel bé de la comunitat i sense fi de lucre”. En aquest sentit, Espígol avança que els diners que estaven previstos per al cost del govern es destinaran a l'àrea de cultura per permetre disposar de major pressupost per fer activitats que s'impulsin des de les entitats del poble.

El ple de cartipàs es va celebrar el dia sis de juliol i es va acordar que l'alcalde assumeixi els àmbits d'urbanisme, hisenda, turisme, promoció econòmica, governació, relacions institucionals i participació ciutadana. Per la seva banda, el regidor d'avica, Enric Subils, assumirà món rural, camins, vies públiques i medi ambient, mentre que Jordi Fonoll serà el responsable de cultura, esports, educació, joventut, salut, benestar i tercera edat i Albert Badosa portarà patrimoni, equipaments municipals i protecció civil.

D'altra banda, el nou consistori també va acordar crear el consell de particiació ciutadana, que agruparà totes les entitats del poble “amb l'objectiu de treballar junts pel municipi”, explica Espígol. Així es vol dotar de més transparència la gestió municipal.

ELS PROTAGONISTES

Carles Espígol
alcalde de canet d'adri
L'acord amb el regidor d'Avica permet a Independents per Canet d'Adri gaudir de majoria absoluta. També havien ofert entrar al govern a CiU per fer un equip amb totes les forces, però, de moment, es queda a l'oposició.
Enric Subils
Regidor de Món Rural, Camins i medi ambient
El cap de llista d'Avica entra a formar part del govern municipal i assumeix l'àrea de món rural, una de les quatre en què s'ha dividit el nou organigrama en aquest bipartit de Canet d'Adri.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar l’ús civil de la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Guerra a Gaza

Israel es prepara per a l'operació a Rafah

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona