Política

Jordi Jardí és el nou director general de Seguretat

El DOGC publicava ahir el nomenament; Jardí és alcalde de Tivissa i mosso d'esquadra

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) va publicar ahir el nomenament de Jordi Jardí, actual alcalde de Tivissa, com a nou director general d'Administració de Seguretat. Jardí és mosso d'esquadra en excedència i ha estat nomenat pel departament del nou conseller d'Interior, Jordi Jané. En les primeres declaracions als mitjans va dir que s'ha marcat com a objectiu treballar a llarg termini, “més enllà del que pugui passar el 27-S”, tot confiant que la seua tasca com a alt càrrec supere la legislatura que acaba.

Cal recordar que aquest jove polític convergent de la Ribera d'Ebre s'ha convertit en un dels membres de l'equip directiu que el conseller d'Interior, Jordi Jané, ha creat a partir de polítics del Camp i l'Ebre, arran de la fugida d'UDC. “El conseller ha apostat per la descentralització”, va interpretar Jardí.

En declaracions a Canal Terres de l'Ebre el nou director general va parlar ahir de la manifestació de l'Onze de Setembre convocada per l'ANC a l'avinguda Meridiana de Barcelona, ja que serà ell qui, des del punt de vista administratiu, s'encarregarà de la tramitació dels permisos i de garantir-ne la seguretat. “Cal fer molta feina prèvia, i treballar per un objectiu principal: garantir la pau, la llibertat i la seguretat”, va respondre, a la pregunta de si se sentia pressionat per l'Estat. La direcció general vol ajudar a fer que el dret de manifestació vagi acompanyat “d'absoluta tranquil·litat”, aprofitant els bons antecedents: “Som un país modèlic en aquest sentit i no s'han produït mai incidents.” Hi va afegir que “no s'ha de mirar a Madrid de reüll, sinó a Europa”, i va concloure que des del punt de vista dels permisos “allò que condiciona són les lleis i la normativa”. “Ens cal ser escrupolosos i flexibles. Hi ha marge a la interpretació en les lleis, com es va veure amb el 9-N i les denúncies posteriors”, va sentenciar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia