Política

Camps assumeix l'àrea d'Hisenda a Vidreres

L'alcalde té una dedicació del 95% i la primera tinenta d'alcalde, del 66,67%

Quatre regidors s'estrenen

L'alcalde de Vidreres, Jordi Camps (CiU) assumirà l'àrea d'Hisenda, segons el cartipàs de l'equip de govern sorgit del 24 de maig (amb majoria absoluta dels convergents, vuit regidors de tretze). Camps mantindrà la meitat de l'àrea d'Urbanisme, com ja havia passat uns mesos en l'anterior mandat, però deixa Joventut.

En el ple del 25 de juny, l'equip de govern va aprovar les retribucions de l'alcalde i dels regidors amb nou vots –els vuit de CiU i el de la regidora de l'Entesa, Elena Valverde– i l'abstenció dels dos regidors d'ERC. El grup socialista, encapçalat per Francesc Becerra, hi va votar en contra. Valverde, número 2 de la candidatura ecosocialista, ha suplert Josep Antoni Bermúdez, el cap de llista el 24 de maig, que ha renunciat a agafar l'acta perquè és alhora empleat de l'Ajuntament.

Camps tindrà una dedicació del 95% –abans era del 100%– perquè comptabilitzarà la feina d'alcalde amb la presència a la Diputació de Girona. Camps, de 30 anys, cobrarà 2.200 euros bruts al mes (en 14 pagues a l'any). El batlle assegura que no cobrarà cap dieta per la seva feina. Recorda que del 2011 al 2015 va fer més de 70.000 quilòmetres en cotxe (sense cap cost afegit per al consistori, diu).

L'alcalde vidrerenc també serà aquests quatre anys diputat provincial. “És una alegria que CiU hagi pensat en mi per poder estar a la Diputació i treballar pels 222 municipis [de la demarcació]”.

Fins al 2019, Camps avança que ja tenen fet l'avantprojecte del centre de dia i que ara faran el projecte definitiu. També volen completar la reforma dels carrers del nucli antic i fer una zona esportiva al barri d'Aiguaviva.

La primera tinenta d'alcalde, Margarita Solé, tindrà una dedicació del 66,67%. Solé, responsable de Sanitat, Esports i Benestar Social, treballarà per a l'Ajuntament 25 hores setmanals i cobrarà 1.102,08 euros al mes (en 14 pagues). A banda de les dues dedicacions, hi ha quatre tinents d'alcalde sense remuneració afegida, inclosa Solé. La resta són Maria Artigas (2a), Francesc Baltrons (3a) i Antonio Fernández (4a).

Regidories compartides

Dels vuit regidors de l'equip de govern, quatre s'estrenen: Maria Artigas, Pere Raset, Marc Carreras i Lluís Galobart. Algunes de les àrees, com ara Urbanisme, Festes o Medi Ambient, són compartides per més d'un edil “perquè l'organització sigui més operativa”, diu Camps.

El republicà Eduard Adrobau, primer tinent d'alcalde al principi del mandat anterior, valora que la distribució de la feina de l'equip de govern respon al model que havien pactat CiU i ERC el 2011 –el pacte es va trencar el 2013.

LA FRASE

La gent del poble ha de saber el que cobro. No hi ha res a banda del sou [dietes o allotjament]
Jordi Camps
alcalde de vidreres (Ciu)

LA XIFRA

70
euros
cobren els regidors de Vidreres per assistir als plens. Anar a la junta de govern permetrà percebre'n 210.

LA DATA

25.06.15
data
del ple de cartipàs i d'aprovació (amb 9 vots de 13) de les retribucions d'aquest mandat a Vidreres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

ERC sotmetrà a les bases un preacord amb el PSC per entrar al govern de Barcelona

Barcelona

L’entrada en vigor de l’amnistia desferma les hostilitats judicials i Vox ataca Felip VI

madrid

Tot canviarà al Regne Unit

Londres
Lluís Guinó
Alcalde de Besalú (Junts)

“Amb l’amnistia, podré fer política sense desavantatge”

Besalú
Sílvia Paneque: “Em vaig sentir honorada i no sento frustració”
POLÍTICA

Sílvia Paneque: “Em vaig sentir honorada i no sento frustració”

GIRONA
guerra a gaza

Resposta positiva de Hamàs i la Gihad Islàmica a la proposta per a l’alto el foc

barcelona
judicial

Nova topada en perspectiva entre fiscals per l’amnistia

barcelona
Guerra a Gaza

Israel conclou les operacions al centre de la Franja

Barcelona
estats units

El fill de Biden és declarat culpable dels càrrecs per possessió d’armes

barcelona