Política

El govern de Castelló té dues dedicacions exclusives

L'alcaldessa, Assumpció Brossa (CiU), cobrarà 3.294euros bruts al mes i el tercer tinent d'alcalde, José Manuel Gallego (Plataforma Cívica), 2.741 euros

El govern de Castelló d'Empúries (CiU, PP, Udem i Plataforma Cívica) té dues dedicacions exclusives. Una és per a l'alcaldessa, Assumpció Brossa, i l'altra per al tercer tinent d'alcalde, José Manuel Gallego (Plataforma). En el primer cas la nova alcaldessa rebrà 3.294 euros mensuals bruts en 14 pagues, però que es cobraran en 12 mensualitats. En el cas de Gallego, seran 2.741 bruts al mes.

Així es va aprovar en el ple de cartipàs d'aquesta setmana. La resta de membres del consistori percebran indemnitzacions per assistències. L'assistència al ple es fixa en 228 euros; a la junta de govern local, en 256 euros els tinents d'alcalde, i 228 la resta de regidors. Per l'assistència a les comissions informatives es cobraran 190 euros.

El govern de Castelló s'ha dividit en sis grans àrees de govern i tindrà cinc tinents d'alcalde. L'alcaldessa, Assumpció Brossa, explica que “l'alcaldia té un regidor adjunt [Salvador Canet], i portarem les àrees encomanades de forma conjunta. Les tinences d'alcaldia primera, tercera i cinquena tenen regidors adscrits amb una distribució de serveis”. Brossa també ha explicat com s'ha fet la distribució: “S'han encomanat les àrees pensant en els regidors, en les seves afinitats, en la seva experiència i en el seu perfil personal i professional.”

Crítiques de l'oposició

El portaveu d'ERC a Castelló, Salvi Güell, va lamentar que “s'han repartit el pastís per partits polítics, sense transversalitats, amb àrees estanques i impenetrables, i cadascú a la seva”. Hi va afegir que “aquesta manera de funcionar està destinada al fracàs” i que “serà la ciutadania qui en patirà les conseqüències”. La portaveu d'Entesa per Castelló i Empuriabrava, Montse Escutia, lamentava que els plens continuaran tenint “participació ciutadana limitada a una o dues preguntes als plens ordinaris, i per escrit”. Tant Escutia com Salvi Güell van lamentar que no es retransmetés el ple en directe. Escutia hi va afegir: “De moment res no canvia.” Güell i Escutia també coincideixen a posar en dubte tant la persona que hi ha al capdavant de Medi Ambient com el fet que s'hagi separat en dues àrees.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Alemanya

Augmenta la tensió en la protesta contra l’ampliació de la ‘gigafactoria’ de Tesla

Barcelona
Política

Mor Pili Hernández, exregidora de Torredembarra

Paneque (PSC) demana el vot per iniciar una nova etapa a Catalunya

LLORET DE MAR
SOCIETAT

La Junta Electoral avisa que els acampats no poden fer propaganda el 12-M

BARCELONA
índia

L’oposició índia celebra com un triomf la llibertat sota fiança d’un líder detingut

barcelona
Guerra a Gaza

Tanquen la seu de l’Unrwa a Jerusalem Est després de dos atacs seguits

Barcelona

La CUP defensa fer fora “les forces d’ocupació” de Sant Climent Sescebes

SANT CLIMENT SESCEBES
Nacions Unides

Una aclaparadora majoria de l’Assemblea General demana la integració plena de Palestina a l’ONU

Barcelona
GIRONA

Veray demana el vot als indecisos per evitar una govern independentista

GIRONA