Política

JORDI CAMPS

ALCALDE DE VIDRERES (CIU)

“Amb 8 edils de 13, hem de ser més humils”

“No tinc paraules per agrair els 1.670 vots”

“Tothom pot donar el màxim un temps. Podria ser que plegués el 2019”

Jordi Camps i Vicente (Vidreres, 12-2-1985) és enginyer de telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya. Alcalde des del 2011, ha estat reelegit amb una majoria absoluta inapel·lable (8 regidors de 13 i un 53,1% dels sufragis) superant, fins i tot, els 5 edils del 2011. ERC (2 regidors), el PSC (2) i l'Entesa (1) completen el ple.

Com valora el resultat?
Nosaltres fem una valoració molt positiva. No ens esperàvem un resultat com el que hem tret. Sí que havíem pensat de treure'n cinc, però en cap moment havíem pensat de treure'n vuit. Estem encantats per aquest resultat i estem molt i molt agraïts a la gent de Vidreres. No tenim prou paraules d'agraïment per haver tret 1.670 vots.
Com s'explica aquest resultat tan bo, valorant, per exemple, que es va trencar el pacte amb ERC i que un regidor de CiU va passar al grup no adscrit?
Potser ha estat el canvi que hem intentat transmetre nosaltres aquests quatre anys, i que també ens ha transmès la gent. No només en la imatge del poble sinó també en la forma de gestionar l'Ajuntament i d'atendre la gent. Perquè, durant aquests quatre anys, hem atès 3.500 persones en aquest despatx.
Vostè no té mai un no per a ningú?
Això penso que ha estat positiu. Sí que hi ha hagut gent que ens ha demanat si li podíem resoldre un problema i no ens ha estat possible. Quan això ha passat, els hem explicat els motius.
El pacte amb ERC es va trencar, i van governar un any i mig en solitari. Què va canviar?
Ens vam repartir les regidories entre els que quedàvem i vam fer moltes més hores per atendre la gent i perquè el poble no se'n ressentís. Volíem continuar transformant Vidreres, com hem anat dient aquest any i mig, amb algun cartell inclòs.
El conflicte per l'aigua, amb queixes del mal servei en alguna urbanització o talls en el subministrament, no els ha afectat?
No sé si ha passat factura. Potser hi ha gent que ens hauria votat i, per això, no ha fet. Però hem intentat fer saber a tota la gent que hem pogut que fèiem tot el possible per solucionar aquest problema històric.
Governar amb 8 regidors de 13 què suposarà?
Governar amb 8 regidors [edils], i tots d'un mateix color, ens ha de fer ser més humils, estar més al costat de la gent, ajudar tothom que puguem... Fer molta política social. Perquè cal recordar que el 2015 destinem un 250% més respecte del 2011 a ajuts socials. També hem d'apostar per estar al costat dels empresaris de Vidreres i treballar perquè tinguin feina.
Té 30 anys i el 2019 en faria vuit que és alcalde. S'hi pensa dedicar molt anys més?
La política és per un temps i prou. Tots podem donar fins a un màxim i, passat aquell moment, ja no es pot fer més. Aleshores s'haurà de plegar.
Li dic perquè, per exemple, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha dit que plegarà el 2019, després de vuit anys?
Doncs podríem estar parlant d'una cosa bastant semblant. Podria ser.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.