Política

Guinó cedirà l'alcaldia de Maçanet a AM els darrers dos anys de mandat

CiU, AM i PP fan un pacte ‘in extremis' que farà alcalde Josep M. Ciurana dos anys

Un acord in extremis amb Acord per Maçanet (AM) i PP va afavorir ahir la reelecció, com a alcalde de Maçanet de la Selva, d'Antoni Guinó (CiU), que, segons l'acord, d'aquí dos anys cedirà l'alcaldia a AM. Segons va dir el mateix Guinó, l'acord garanteix un “govern de continuïtat” per als propers quatre anys. El candidat de CiU va obtenir els vots de la seva coalició, de l'únic regidor del PP i dels dos regidors d'AM, que, poc abans del ple de constitució de l'Ajuntament havien estat negociant l'acord amb CiU després que, poques hores abans, havien fracassat els intents d'arribar a un pacte amb ERC per desbancar de l'alcaldia Guinó. De fet, l'acord d'AM amb CiU va ser tan in extremis que es va signar un cop constituït el ple i escollit Guinó. L'acord va ser definit de “molt generós” pel candidat d'AM, Josep Maria Ciurana, que assumirà l'alcaldia d'aquí dos anys. Altres punts de l'acord inclouen que la primera tinència d'alcaldia serà el primer any per a AM i durant la resta de legislatura, per a CiU. També s'indica que no s'establirà cap llengua oficial en l'administració i que no es podrà fer ús d'edificis municipals ni llocs públics per a símbols “que predisposin a una opció política determinada”.

Dels tretze regidors que van jurar al càrrec, només els quatre d'ERC ho van fer “per imperatiu legal” i va ser el candidat d'ERC, Xavier Xarbau, l'únic que es va fer ressò de la proposta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) en què es va posar “a disposició del nou Parlament, del president i del govern de la Generalitat de Catalunya que sorgeixin de les eleccions del 27 de setembre del 2015, per exercir l'autodeterminació del nostre poble i proclamar, juntament amb totes les nostres institucions, l'Estat català, lliure i sobirà”. Xarbau, que va recordar que és el primer cop que ERC entra al consistori, va explicar que havien intentat de “totes totes” un canvi de govern però que, en no ser possible, va anunciar una oposició constructiva, com també ho va fer el regidor del PSC, Adrià Ortiz.

Mà allargada a tothom per intentar consensuar coses per Maçanet
Antoni Guinó
Alcalde de maçanet de la selva


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona