Política

CARINA MEJÍAS

CAP DE LLISTA DE CIUTADANS A L'AJUNTAMENT DE BARCELONA

“Nosaltres som l'única oposició a l'Ajuntament”

La candidata de Ciutadans assegura haver assistit amb sorpresa als primers anuncis de Colau, ja que aquesta encara no ha estat investida alcaldessa

Critica durament el fet que Barcelona en Comú hagi descartat reunir-se amb el seu i altres partits i acusa Colau de tenir actituds “prepotents, superbioses i antidemocràtiques”

“L'engany” de la Via Catalana
Carina Mejías ha pres protagonisme en l'oposició que s'autoritzi la manifestació de l'Onze de Setembre en setmana electoral. Ada Colau ha confirmat que hi anirà. Això demostra, segons Mejías, que Colau ha mantingut una “deliberada ambigüitat durant la campanya i ha enganyat bona part de l'electorat: “Barcelona no és independentista i una imatge al món d'una alcaldessa liderant una manifestació així no serà bona per a la ciutat”, adverteix.
Com a primera força constitucionalista estem disposats a liderar un projecte d'oposició

L'alcaldable per Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona assegura haver assistit als primers anuncis d'Ada Colau amb sorpresa i no s'està de qualificar algunes de les decisions d'aquesta de “prepotents i antidemocràtiques”, tot recordant a la representant de Barcelona en Comú que encara no és alcaldessa.

Què opina de l'anunci de Colau de fitxar Jordi Martí com a gerent?
Sorprèn que algú que encara no ha estat escollida com a alcaldessa ja faci nomenaments i prengui decisions de fixatges de persones que dirigiran l'Ajuntament sense tenir una majoria qualificada. Denota una certa prepotència. I encara sorprèn més que una força que ha estat renegant de la casta recorri a algú que ha estat tants anys en política i que havia participat com a president del grup socialista i després va donar suport a ERC. Òbviament és un gest per intentar trobar un pont d'aliança amb les forces independentistes. De fet, no oculta que està pròxima a esquerra i que pactaran amb ERC i amb el sector més independentista.
També ha dit que governarà en minoria fins al 27-S?
S'ha de celebrar el ple de constitució de l'Ajuntament en què ella dóna per fet que serà alcaldessa però de moment no té una majoria absoluta per ser-ho i ha de fiar-ho tot que sigui la llista més votada la que es proclami; per tant no hi ha res segur si no és que oculta un pacte amb altres forces. Després hi ha el ple del cartipàs en què s'homologuen tots els decrets que ha dictat l'alcaldia i s'acorden qüestions de gestió, com es distribueixen les àrees i aquí necessitarà una majoria per tirar-ho endavant. Ja es veurà.
Creu, doncs, que no aconseguirà governar?
Veig una mica agosarat i superbiós dir que pot governar en minoria amb un grup municipal d'onze regidors quan tots hem vist que en el passat mandat un grup municipal de catorze regidors amb el suport d'un de nou han tingut prou dificultats per tirar endavant pressupostos i moltíssims projectes per a la ciutat. Aquí veig un punt de prepotència i sobretot de desconeixement de com funciona una institució democràtica.
Amb vostès no compta perquè ha descartat parlar amb CiU, amb PP i amb Ciutadans.
És evident, perquè ha fet aquesta espècie de cordó sanitari respecte a altres forces polítiques, amb les quals s'ha negat a dialogar absolutament res, com si no tinguéssim res a dir-nos i per tant, menyspreant els votants d'aquestes tres forces, que són molts. En el meu cas són gairebé 80.000 barcelonins que ens han votat i per tant el que volem és respecte per a ells. Posar en un document que no té res a parlar amb nosaltres és, com a mínim, antidemocràtic.
Vostè creu que hi ha temes en què podrien parlar?
En temes de política municipal hi ha moltes coses a parlar, des de la reforma d'un barri a determinades qüestions relatives al comerç. Crec que cal dialogar amb tothom per a benefici del conjunt dels barcelonins.
En temes com La Maquinista o la fórmula 1 quina és la posició de Ciutadans?
En el projecte de La Maquinista, com que no hem estat a l'Ajuntament no ho coneixem. Elaborarem un informe sobre quin impacte té sobre l'eix de Sant Andreu i podríem ser partidaris de repensar-ho. En els altres esdeveniments caldria anar amb molta cura, perquè tenen un retorn econòmic importantíssim. És el cas del Congrés Mundial del Mòbil i de la F-1. Els beneficis que deixen a la ciutat en restauració, taxis, hotels, o oci són molt grans respecte a la inversió que s'hi fa. La pobresa i les desigualtats socials es poden combatre des de la reactivació econòmica i aquests esdeveniments tenen un paper econòmic molt important. Segons quines proclames el que fan és espantar inversors.
En aquests casos podria aparèixer una majoria alternativa de bloqueig? La lideraria vostè?
Com a tercera força estem disposats a agafar protagonisme i liderar un front d'oposició. Nosaltres som l'única oposició a l'Ajuntament i la primera força constitucionalista i per tant, defensarem l'estat de dret. Les lleis s'han de complir, són iguals per a tothom i a qui no li agradin hi ha procediments per canviar-les. Els anuncis d'incomplir segons quines lleis perquè no els agraden són molt subjectius i poden portar actituds i prejudicis a la ciutat. Així com el respecte als cossos i forces de seguretat que defensen la llibertat de tots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona