Política

Moviments per desbancar CiU a Palau-saverdera

Narcís Deusedas ha guanyat, però GdP i AxT podrien pactar per governar junts

Un dels alcaldes més veterans de la demarcació podria ser desbancat. Narcís Deusedas (CiU) fa més de trenta anys que és alcalde a Palau-saverdera i ha tornat a guanyar les eleccions, però podria veure perillar el lloc si les llistes independents de GdP-AM (vinculada a ERC) i AxT arriben a un acord per formar govern. I és que el 24-M Deusedas va aconseguir quatre regidors, però la candidatura que encapçala Isabel Maria Cortada en va obtenir tres, i la que lidera Miquel Serra, dos més. Per tant, aquestes dues últimes candidatures sumarien majoria.

Segons fonts consultades per aquest diari, Gdp-AM i AxT estan disposats a parlar d'un acord, tot i que les negociacions oficialment no s'iniciaran fins la setmana entrant. Caldrà veure si les dues formacions es posen d'acord però una cosa és força clara i és que com a mínim la llista vinculada a ERC només preveu la possibilitat de pacte si és al marge de Narcís Deusedas. De fet, ERC pot veure molt a prop l'alcaldia a Palau-saverdera després de més de 30 anys amb CiU al capdavant i amb Narcís Deusedas d'alcalde.

Deusedas ha governat els últims quatre anys amb majoria absoluta i sense oposició, ja que en les eleccions municipals del 2011 cap formació política es va voler enfrontar a ell, passat un mandat (2007-2011) molt complicat en què el cas del Sun Village va centrar bona part de l'enfrontament entre la llavors oposició i el govern. Aquest cop, Deusedas s'ha trobat amb dues llistes alternatives que tot i que no l'han superat en vots el podrien desplaçar de l'alcaldia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia