Política

A Camós, l'únic canvi del Pla de l'Estany

Josep Jordi, de JpC-ERC, guanya per sis vots de diferència l'altre candidat, Narcís Masanas, l'alcalde de CiU dels últims vuit anys

Dels onze municipis del Pla de l'Estany, l'únic on el govern canvia de color és Camós. Junts per Camós-ERC, amb Josep Jordi com a cap de llista, s'ha imposat a CiU, amb Narcís Masanas com a candidat. La victòria de Jordi ha estat per només sis vots, un escenari que recorda el que va tenir lloc el 2007, quan precisament Masanas va accedir a l'alcaldia per només un vot. “Som conscients que hi ha hagut un empat tècnic. Procurarem que hi hagi diàleg, proximitat i entesa”, va declarar ahir Jordi, que espera poder disposar de la col·laboració de l'alcalde sortint per treballar “pel bé de Camós”.

Josep Jordi va ser alcalde durant la segona meitat del mandat 2003-2007, i aquesta era la quarta vegada que es presentava. L'alcalde electe va avançar que una de les primers decisions que prendrà serà canviar el destí de la partida de 140.000 euros per construir una nau magatzem municipal a la zona del pavelló. La dedicaran a obres que ells consideren més necessàries, com una sèrie de millores a la via pública. Una altra qüestió que el nou consistori vol revisar és la gestió de la llar d'infants municipal. “No la tancarem, però buscarem la manera que un equipament que té el 85% d'usuaris de fora de Camós no costi diners al municipi”, va manifestar Josep Jordi.

Vilademuls

A Vilademuls han canviat d'alcalde, tot i que continua sent de CiU. Àlex Terés va ser el cap de llista de la federació nacionalista en substitució de Dolors Rovirola, una circumstància que pot haver influït en el fet que aquest cop la victòria convergent hagi estat més ajustada que al 2011. Si ara fa quatre anys van obtenir cinc regidors (per dos de JpV-AM), aquest cop la relació ha estat de quatre a tres.

Porqueres

A Porqueres, el canvi d'alcaldable en els independents (IdP-AM) ha afectat ben poc els resultats. L'equip de Francesc Castañer, que rellevava Salvador Ros com a cap de llista, ha tret vuit regidors, per tres de CiU. Els convergents, amb Susanna Bazan al capdavant, només han aconseguit augmentar la seva representació en un regidor.

Cornellà

També victòria àmplia de la coalició CiU-GENT a Cornellà del Terri, que amb set regidors i Salvador Coll com a alcalde podrà governar en solitari. L'alternativa (CpC-ERC-AM) que encapçalava Teresa Castañer ha quedat amb quatre edils.

Serinyà

A Serinyà,GpS-AM ha ampliat en un regidor la diferència amb l'oposició. L'equip de Josep Antoni Ramon, que governa des del 2007, ara té set regidors, mentre que CiU queda amb dos. A diferència de fa quatre anys, no hi ha hagut llista associada del PSC. El regidor que han tingut els socialistes en aquest mandat ha anat a parar a la candidatura de Ramon.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona

Garantit el 2% a la cultura

Barcelona
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA