Política

ERC de Llambilles deixarà que el poble triï l'alcalde

Tots per Llambilles–Esquerra Republicana (TxLL-ERC) es compromet, si és la llista que obté més vots, a fer una votació entre la gent del poble perquè s'esculli l'alcalde entre els quatre primers

Tots per Llambilles–Esquerra Republicana (TxLL-ERC) vol donar un pas més a l'hora de contribuir a unes eleccions municipals en què la gent del poble pugui escollir els seus candidats, fins i tot l'alcalde, anant més enllà de votar una llista i uns noms. Amb aquest objectiu, els republicans de Llambilles han pres el compromís que, si tenen la confiança de la població i són la llista més votada, sigui la gent del poble la que triï entre els quatre primers llocs de la seva llista –quatre és majoria– qui serà el seu nou alcalde o alcaldessa, abans del ple de constitució. L'eslògan de campanya ja parla per si sol: A Llambilles tu decideixes. Els quatre alcaldables són Eva Tràfach, Lluís Bosch, Dani Comas, i Gerard Serra.

“Creiem que participar en democràcia ha d'anar més enllà de votar cada quatre anys. Aquesta vegada mantenim l'aposta per la participació i la democràcia directa i l'augmentem amb la possibilitat d'escollir directament la figura de l'alcalde o alcaldessa”, explica Lluís Bosch, membre de la candidatura, que hi afegeix que “amb aquesta opció pretenem millorar la identificació de la gent amb els seus representants a l'Ajuntament”.

Bosch explica que des de sempre els regidors de TxLL-ERC a l'Ajuntament de Llambilles han sigut “capdavanters en la voluntat d'implicar l'Ajuntament en la construcció d'aquest nou país que necessitem”. Entre altres iniciatives, han signat els quatre punts del document de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) Els ajuntaments per la independència. També subscriuen la declaració municipalista de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i es comprometen a complir-ne els seus cinc punts. Per això Tots per Llambilles continuarà donant suport des de l'Ajuntament a totes aquelles accions que acostin Catalunya a la seva independència. “Estem convençuts que és la condició necessària i indispensable pel benestar de tots els ciutadans de Llambilles, ens comprometem que tots els representants que obtingui ERC al Consell Comarcal i a la Diputació gràcies als vots dels llambillencs siguin ocupats per regidors independentistes”, destaca Bosch.

El programa

Entre els compromisos dels republicans destaca dur a terme una gestió responsable i un comportament ètic irreprotxable per treballar per un Ajuntament que escolti, obert i transparent. A més, també treballaran per aconseguir una agenda cultural liderada per l'Ajuntament. També volen activar la vida social al poble amb col·laboració amb les entitats i un punt important: destinar esforços i recursos a la gestió de l'urbanisme i el medi ambient, amb una visió a llarg termini per la qual és indispensable l'elaboració del POUM de manera participativa i transparent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
POLICIAL

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells a Dresden

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona