L'Ajuntament de Castelló va pagar «a dit» 10 milions d'euros a una de les empreses implicades en el «cas Gürtel»

L'equip de govern del PP en l'Ajuntament de Castelló va ordenar el pagament de deu milions d'euros en 2008 i 2009 a l'empresa Piaf, SL, implicada en la trama corrupta del cas Gürtel, per treballs realitzats a dit, sense consignació pressupostària i amb informes desfavorables de la Intervenció Municipal, segons ha revelat hui el portaveu socialista, Juan María Calles. A més, dues societats investigades per la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal, Lubasa i Facsa, també són adjudicatàries habituals de l'Ajuntament de Castelló, amb contractes milionaris per la gestió de serveis i la construcció d'infraestructures.

Calles ha detallat que la constructora Piaf va percebre en 2008 un total de 4,36 milions d'euros per obres i serveis al marge de la Llei de Contractes de les Administracions Públiques, i que pel mateix concepte ha facturat 6,7l1 milions d'euros en el primer semestre de 2009. A aquestes quantitats cal afegir 1,68 milions pel manteniment d'edificis i instal·lacions municipals, adjudicats en 2007 per concurs. El PP va legalitzar els pagaments mitjançant reconeixements extraordinaris de crèdit i operacions especials d'endeutament.

El portaveu socialista ha recordat que el seu grup s'ha oposat en totes les sessions plenàries al reconeixement d'aquestes factures irregulars i ha instat l'alcalde, Alberto Fabra, a donar-ne explicacions urgents i creïbles. Calles ha afegit que continuarà fiscalitzant les contractacions del govern local del PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona