Política

El Parlament insta al Govern a personar-se en el cas Innova

Els vots d'ERC eviten la reprovació de Boi Ruiz, a qui l'oposició l'acusa d'incomplir els mandats parlamentaris.

La cambra catalana vol que la Generalitat exigeixi “el rescabalament en allò en què s'hagi vist perjudicada”

El Parlament de Catalunya ha votat per unanimitat un punt proposat per les CUP i el PPC pel qual s'insta el Govern a personar-se com a part en tots els procediments judicials per presumpta corrupció en la sanitat pública, i en la causa judicial sobre el cas Innova “atès que el sumari s'estén més enllà de Reus”. També es demana a l'executiu català que informi “de manera periòdica” sobre tot allò no subjecte a secret de sumari i que exigeixi “el rescabalament en allò que hagi perjudicat la Generalitat”. Durant la sessió de control al Govern de dimecres, Artur Mas va recordar que una resolució parlamentària preveu que la Generalitat es personi en aquells casos judicials en què hi sigui part perjudicada.

Contra el conseller Boi Ruiz ha carregat durament ICV-EUiA, pels seus “constants incompliments del que aprova el Parlament”, i sobretot el PPC, que ha exigit a Ruiz que “assumeixi la seva responsabilitat” pel cas Innova, perquè “coneixia el que estava passant” i la Generalitat és “còmplice” de la situació. També Núria Segú (PSC) ha demanat “transparència” i que els debats sobre salut i sobre el cas Innova se separin en el temps, ja que “un debat sobre sanitat no pot tenir lloc al costat d'un sobre corrupció per respecte als ciutadans”.

No obstant això, CiU sí s'ha quedat sola al defensar la vigència d'una instrucció del CatSalut que autoritza la prestació d'assistència sanitària privada en centres del sector públic o que utilitzin recursos públics, que la resta de grups han aconseguit que el Parlament obligui al Govern a “deixar-la sense efecte”. Malgrat tot, els vots d'ERC han evitat la reprovació del conseller de Salut, Boi Ruiz, per la seva gestió sanitària i “els reiterats incompliments dels mandats parlamentaris”.

Disposició judicial

Els detinguts en la macrooperació pel cas Innova ja han començat a passar a disposició judicial per declarar davant del titular del jutjat d'instrucció número 3 de Reus. Els dos primers arrestats han arribat als jutjats a l'interior d'un furgó de la Guàrdia Civil, poc després de les onze del matí d'aquest dijous.

El dimarts passat es van detenir fins a nou persones, entre les quals, la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Reus, Teresa Gomis, sis persones relacionades amb Sagessa, el director gerent d'una mútua de Tarragona i un empresari. En el cas s'investiguen possibles delictes de falsedat documental, prevaricació, malversació de diners públics, suborn, tràfic d'influències i blanqueig de capitals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia assegura haver recuperat el control sobre el bastió ucraïnès en el Donbass

barcelona
guerra a gaza

Gaza supera les 35.700 víctimes mortals després d’últims atacs israelians

barcelona
Política

El TSJC reactiva el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per l’1-O

barcelona
Pròxim Orient

Eslovènia anuncia que també reconeixerà Palestina aviat

Barcelona
tribunals

Suspenen un altre judici a dos manifestants i a quatre agents per la llei d’amnistia

barcelona
Alemanya

Els ultres d'AfD veten les aparicions del seu líder a les europees

barcelona
política

Els crítics d’ERC impulsaran una candidatura “de renovació”

barcelona
política

Asens descarta ara que els comuns fixin línies vermelles a Illa amb el Hard Rock

barcelona
Política

Suport de l’independentisme a Molina, en llibertat després de declarar per Tsunami

barcelona