Política

Mandat “per fer endreça”

flaçà · El govern posa de relleu la quantitat d'obra feta tant en la millora de la mobilitat com dels serveis i equipaments mentre que part de l'oposició hi detecta mancances “importants”

Els cinc regidors que CiU ha tingut durant aquest mandat, majoria absoluta, els ha donat marge per dur a terme el seu projecte. De totes maneres, l'alcalde, Josep Perich, valora “la bona relació” que han mantingut amb l'oposició, sobretot amb Junts per Flaçà (JpF-AM). Helena Faixeda, que durant aquest mandat ha estat la portaveu del grup d'Independents per Flaçà (IpF-PM) i serà la candidata de Moviment d'Esquerres (MES) al maig, admet aquesta bona relació d'oposició i govern, tot i que la circumscriu sobretot a l'àmbit personal. En l'àmbit polític considera que l'alcalde ha mantingut una actitud “massa personalista” al llarg del mandat. Perich admet que pot ser la impressió que hagi causat, però hi afegeix que totes les accions de govern s'han dut a terme amb el suport “total” dels seus col·laboradors i que “tot el que s'ha fet s'ha parlat i negociat” amb l'equip. L'alcalde posa en relleu la tasca feta: “S'ha fet molta endreça en aquest mandat, moltíssima”, assegura. I detalla les actuacions més importants que giren al voltant de les millores en la mobilitat i l'accessibilitat arreu del poble, però amb especial incidència al nucli antic, la creació d'equipaments i la millora de serveis. Destaquen, per exemple, el condicionament de la plaça de l'Estació, la millora del camp de futbol i la creació de places d'aparcament, la nova escola bressol, la connexió de carrers que desemboquen al nucli antic, entre d'altres.

Faixeda veu dèficits en diversos d'aquests projectes executats. Per una banda, creu que l'escola bressol està mal situada i que és massa petita, i que per la seva orientació les temperatures a l'estiu són molt altes i el sòl del pati, que veu massa petit, embassa massa l'aigua. En referència a la plaça de l'Estació, considera que és “poc segura” per als nens. Perich diu que totes les inversions fetes han rebut l'aprovació quasi general dels veïns, i que en aquest aspecte plega “molt content” de la feina feta. Se'n va amb dues recances, admet. L'una, la de no haver pogut fer fins ara el desenvolupament del polígon industrial –ja s'hi treballa, assegura–, i l'altra, que encara no s'hagi resolt el pas a nivell tot i la pressió feta. Espera, però, que aviat tot plegat es pugui desencallar.

Jesús Font
CIU.
Fa vuit anys que és regidor, els primers quatre dels quals, en un partit independent, i els quatre últims, amb CiU.
Helena Faixeda
MES.
Nascuda a Girona, viu a Flaçà des del 1987. Ha estat regidora des de l'any 2000 fins a l'actualitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a ucraïna

Rússia ataca un hipermercat a Khàrkiv quan era ple de gent

barcelona
política

L’ANC no se’n surt de triar nou president

barcelona

Les seus del PSC i Junts a Girona, vandalitzades

GIRONA
guerra a gaza

Israel ignora el Tribunal de l’ONU i intensifica l’ofensiva sobre Rafah

barcelona
guerra a europa

El cap de l’OTAN defensa els atacs d'Ucraïna contra territori rus

barcelona
política

Els socialistes avisen el poder judicial que haurà d’aplicar la llei d’amnistia

barcelona
política

El govern dels jutges difon una guia per aturar l’aplicació de la llei d’amnistia

barcelona
armènia

L’helicòpter del primer ministre armeni fa un aterratge d’emergència

barcelona
LLEURE

El PSC demana que es mantinguin els descomptes als casals d’estiu

GIRONA