Política

MARIA ÀNGELS OLMEDO

CANDIDATA DEL PP A FIGUERES

“Hem fet un programa per governar”

“Som un equip de gent del carrer però que s'implicarà”

“Escoltarem i treballarem per a tothom”

“Proposarem una baixada important d'impostos”

GOVERN DE CiU
“Ha estat el partit de l'antigestió. Sort que el govern del PP ha marcat línies perquè no ens endeutem”
IMPLICACIÓ
“Ho puc haver fet millor o pitjor, amb encerts i errors, però ningú podrà dir que no he treballat”
GOVERN DEL PP
“Ens beneficia
més que perjudica. Per a l'Alt Empordà
i per a Girona ha estat molt bo”
Quines són les prioritats del PP a Figueres?
Hem fet un programa amb idees clares i bones. És un programa per governar i amb un bon equip de gent. En temes cabdals hi ha d'haver molta participació, i aquests quatre anys no s'ha vist. Les associacions han estat apartades. Tenim ja una experiència de quatre anys. Quan vaig entrar desconeixia aquest món, però de seguda vaig tenir interès a aprendre. Quan no he sabut una cosa he anat a demanar.la i he estat molt ben rebuda.
Concreti algunes propostes.
Proposarem una baixada important d'impostos. El barri de Sant Joan necessita una intervenció policial efectiva i contundent. La gestió en seguretat ciutadana els darrers anys ha estat nefasta. Hem d'aconseguir que la Policia Local torni a ser una policia de proximitat. Creiem que la Sala Edison recuperada seria una agent de dinamització d'aquell costat de la Rambla.
Si governa què serà el primer que faci?
Governar per a tothom. Escoltar i treballar per a tothom. CiU ha estat el partit de l'antigestió. Sort que Santi Vila va marxar i sort que el govern del PP ha marcat moltes línies perquè els ajuntaments no s'endeutin perquè Marta Felip ha seguit la mateixa línia. Som aquí per gestionar recursos públics i ho hem de fer de la millor manera possible, amb rigor i amb austeritat. Ha de ser l'abecé dels regidors: estem gestionant uns diners que no són nostres. Cal diàleg i transparència i no n'hi ha hagut.
Com és la candidatura del PP?
Els regidors continuem a la llista i hi incorporem gent nova. És un equip de gent del carrer, de peu però que s'implicarà i que podrà aportar moltes coses. Això és el que val. Jo sóc una persona molt normal però m'ho he treballat. Ho puc haver fet millor o pitjor, amb encerts i errors, però ningú podrà dir que no he treballat. Busco un equip de gent que també treballi.
Què passarà el 24 de maig?
Hi ha una incertesa gran, sempre es diu, però ara més que mai. Hi ha més partits i la gent està una mica desencantada amb la política i no sé què pot passar a les urnes. Ho veurem el dia 24. Penso que CiU no obtindrà majoria i hi haurà d'haver pactes. Però no vull fer futurologia. El que farem és treballar com aquests quatre anys i fer una bona campanya dedicada als ciutadans.
Quin objectiu es marca?
No obtindrem una majoria absoluta. Però no ho sé... Consolidar els tres que ja tenim i apostar per un quart o un cinquè. La participació serà important. Demano que tothom vagi a votar.
Es veu en algun pacte?
No la contestaré. M'estimo més esperar al dia 24. Només puc dir que fa vuit anys va haver-hi molta gent que va dir que no pactaria amb CiU i van acabar pactant-hi gairebé tots menys el PP. ICV ho va dir, ERC ho va dir i el PSC ho va dir, i van pactar. Nosaltres intentarem fer la millor campanya possible, no ens volem pronunciar.
Li preocupa el vot sobiranista?
Desconec si la gent anirà a votar amb aquesta clau, però demanaria que es pensi amb un equip que ha de governar Figueres quatre anys i solucionar els problemes de la gent. No es governa un ajuntament només amb el tema sobiranista. De tota manera molt poca gent em parla del tema, a la gent li preocupa la seguretat, les voreres, els impostos...
El govern del PP a Madrid la beneficia o la perjudica?
Ens beneficia més que ens perjudica però ens hauria beneficat encara més si no hi hagués la crisi provocada pel govern socialista. Ara el PP ha de venir a solucionar el desgavell del Partit Socialista. Per a l'Alt Empordà i per Girona ha estat molt bo. Hi ha hagut moltes més aportacions que pas amb el partit socialista.
Tem l'efecte de llistes noves com Ciutadans?
És una tema complex. Nosaltres a diferència d'ells ja hem treballat 4 anys i la gent ha pogut veure com han treballat. És evident que pot treure vots, però no sabem fins a quin punt.
Quin balanç fa del mandat?
Ha estat atípic, amb dos alcaldes. Santi Vila sempre havia dit que no deixaria l'alcaldia per ser conseller. I ho va fer. I ara Marta Felip és alcaldessa però no ha estat elegida pel poble. Ha estat un mandat amb molts canvis de càrrecs de confiança. Hi ha hagut tres caps de gabinet, l'acomiadament dels gerents de Fisersa i de l'hospital, dos temes que el PP ha treballat molt. Hem escoltat la gent i hem treballat, mentre que CiU ha treballat per als interessos d'uns quants. S'han venut a ells mateixos per sortir a primera fila, s'han equivocat mot i no ho han reconegut.
I la relació amb CiU?
Ens han tractat amb supèrbia i menyspreu. S'ha vist molt la majoria absoluta. La tenen i és legítima però n'han abusat. Ens han acusat de no aportar res però hem aportat i no se'ns ha escoltat. Ens diuen que hem judicialitzat molts casos. No tants: l'escola d'hostaleria, el carrer Sant Pau, la canonada d'aigua i el regidor no adscrit. Ho hem portat perquè ningú ens escolta.

Quatre anys “aprenent”

Olmedo ha estat aquest mandat cap de l'oposició i explica que ha anat “aprenent” a còpia de treballar. Està casada i és mare de cinc fills, Va començar la seva presentació com a candidata dijous dient: “Tinc 57 anys, sóc nascuda a Figueres, filla d'un guàrdia civil de Càceres, catòlica practicant. A les eleccions de 2007 vaig anar a la llista del PP de número 4. Presidenta de l'executiva local. Així em vaig convertir en cap de llista a les següents eleccions el 2011.” Ara torna a ser cap de llista per últim cop.

lluís serrat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia