Política

Cares noves per a dos vells rivals

PORQUERES · Francesc Castañer afronta el repte de revalidar els bons resultats d'IdP i Susanna Bazan, el de recuperar el govern per a CiU

Si hi ha una assignatura pendent per a CiU al Pla de l'Estany és Porqueres. Des del 1995 el govern del segon municipi de la comarca està en mans d'Independents de Porqueres (IdP), una formació associada a ERC que ara fa quatre anys va aconseguir una victòria més que contundent: 9 regidors, per 2 de convergents. Amb aquests precedents i la inexistència de decisions que hagin fet enfadar mig poble en el mandat que s'acaba, l'empresa de Susanna Bazan, la nova cap de l lista de CiU, sembla complicada. “Ara ha arribat el moment d'aconseguir l'alcaldia després de 20 anys d'esquerres al municipi”, afirma. Per convèncer els veïns que els convé el canvi, presentaran un programa que gira entorn de tres eixos: acostar el govern a les persones, tenint en compte les particularitats dels set pobles que conformen el municipi; promoure instruments perquè els joves participin activament en el municipi i es pugui donar resposta a les seves necessitats, i reduir la pressió fiscal, entre altres mesures per fer costat a les famílies amb dificultats econòmiques.

CiU ha bastit un equip en què rere Susanna Bazan (diplomada en ciències empresarials i tècnica de promoció econòmica) hi ha Armanter Coll (47 anys, empresari local i president del club d'atletisme local), Iolanda Ramírez (38 anys, administrativa de recursos humans) i Quim Vidal (50 anys, empresari i actual regidor).

L'alcaldable d'IdP també és nou. Francesc Castañer haurà de lluitar contra l'altura a què els seus predecessors –els alcaldes Xavi Gifra i Salvador Ros– han deixat el llistó dels resultats electorals. Els eixos del seu programa són incrementar el sentiment d'unitat del municipi; augmentar el teixit associatiu, i, en matèria financera, no endeutar el consistori més del compte sense incrementar la pressió fiscal als veïns. Quant a projectes concrets, entre els que IdP té previstos hi ha l'allargament del carrer Isaac Albéniz (un eix que ha de vertebrar la comunicació entre la plaça Major i la zona de la carretera de Corts); l'ampliació del centre des serveis a la gent gran; la construcció d'equipaments esportius com ara una piscina; una reforma del pavelló, i la construcció d'una pista coberta a l'escola L'Entorn. A més, pensen oferir uns terrenys perquè s'hi pugui construir el nou institut de la comarca.

Rere Francesc Castañer, que és enginyer tècnic industrial, en la llista d'IdP figuren, per aquest ordre, Elisa Teixidor (actual regidora d'Hisenda), Marta Alberni (una de les novetats) i Ferran Vivar (regidor d'Esports).

Francesc Castañer
IdP - AM
(Banyoles, 1984) Encadena tres mandats en el govern municipal, en el qual ha tingut diferents responsabilitats. Ara és el regidor d'Urbanisme.
Susanna Bazan
CiU
(Barcelona, 1975). Viu a Porqueres des de fa molts anys. És la presidenta del Club Patinatge Artístic del municipi. El 2011 va ocupar el cinquè lloc de la llista.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Trump finalment no testificarà en el seu judici penal per falsificar documents

barcelona

ERC+EUiA alerta de l’impacte a Sanfeliu de les obres de Montesa

L’Hospitalet de Llobregat
política

Nova concentració a Via Laietana després de la denúncia policial

barcelona
guerra a europa

Rússia inicia maniobres amb armes nuclears tàctiques

barcelona

El PSC reclama el Pla d’Actuació Municipal i de comunicació del govern

FIGUERES
regne unit

Un tribunal britànic declara il·legals els nous poders de la policia

barcelona
guerra a gaza

Israel impedeix a Associated Press transmetre imatges de Gaza

barcelona
Iran

Milers d’iranians s’acomiaden del president Ebrahim Raisi, que serà enterrat dijous

Barcelona
guerra a gaza

Brussel·les respecta la “independència” del TPI

barcelona