Política

GUILLEM CUSÍ

CANDIDAT D'ERC-ACORD MUNICIPAL A LLANÇÀ

“A Llançà la pujada d'impostos ha ofegat el contribuent”

“La nostra aspiració és superar el màxim de tres regidors i trencar la majoria absoluta de CiU”

“Transparència i participació”

El candidat d'ERC, Guillem Cusí, és de Llançà, té 30 anys i treballa d'assessor d'empreses en una mútua d'accidents laborals. Està vinculat a diverses associacions de Llançà i ha estat a l'oposició des del 2011.

Guillem Cusí és el candidat d'ERC i es presenta en una candidatura on, a banda d'ERC, també hi ha membres d'ICV i Unió Llançanenca –convertida en una plataforma de gent independent.

Creu que amb aquesta unió d'esquerres es pot accedir a governar a Llançà?
Aquest cop ho encarem tot amb molt d'optimisme, fa quatre anys que fem molt bona feina i creiem que la gent l'ha rebut molt bé, i la nostra aspiració és aconseguir els millors resultats per intentar superar el màxim de tres regidors que havia aconseguit ERC a Llançà i, d'altra banda, intentar trencar la majoria absoluta de CiU.
Quines són les seves prioritats?
Transparència i participació són els pals de paller del nostre programa. La primera sempre ha mancat en aquest ajuntament, en els més de trenta anys que governa CiU, i la participació també és completament nul·la. El consistori mai no ha implicat la gent ni les entitats. També denunciem que, fins i tot, des de l'oposició mateix no se'ns deixa treballar perquè tot es realitza per decret d'alcaldia. Tot és política de decret d'alcaldia.
Això ha perjudicat Llançà?
Sí, perquè tot i que és ben legítim que un govern triat democràticament prengui les decisions que cregui oportunes, tot i això, és poc lícit que es prenguin decisions importants que afecten el poble, com ara de tresoreria municipal, sense tenir en compte les necessitats del mateix poble i les demandes dels vilatans o el mateix ple com a màxim òrgan.
Quina situació econòmica hi ha al consistori actualment?
Ara mateix tenim la sort que és bona. Venim d'anys enrere en què es va arribar a endeutaments del 119% i s'han dedicat a fer inversió zero al poble per eixugar el deute. Sí que s'ha aconseguit eixugar, però a costa d'una pujada d'impostos impressionant que ha ofegat el contribuent a Llançà, i també zero inversió.
Per què aposta el seu programa?
Polítiques socials i inversió en el poble, però sempre vinculades a la participació. Ara mateix hi ha una gran obra que s'acaba d'acabar, el camp de futbol de gespa artificial, que els ha dut a endeutar-se aquests últims dos mesos, quan segur que hi ha coses més importants. Nosaltres aquestes decisions les volem portar al poble amb referèndums o consultes vinculants.
Quines són algunes d'aquestes mancances que ja han detectat?
Hi ha mancances “greus” en alguns carrers, vials que estan en un estat de deteriorament bastant important. A Llançà tenim un parc d'habitatges molt gran, totes les urbanitzacions deixades, el passeig marítim també necessita remodelació i coses del dia a dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Multen Trump per no acatar l’‘ordre mordassa’ durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona
memòria

La Junta electoral prohibeix una concentració davant la Prefectura

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu assegura que envairà Rafah amb acord de treva o sense

barcelona
RIPOLL

Badia (Comuns): “L’extrema dreta no té cabuda ni en català ni en castellà”

RIPOLL