Política

El regidor deutor amb Castelló està embargat

L'alcalde confirma que Joan Augé té pendent un deute d'impostos però nega cap tracte de favor i assegura que el regidor té els comptes embargats

Joan Augé, regidor d'Unitat i Defensa d'Empuriabrava (UDEM) i membre del govern municipal de Castelló d'Empúries que encapçala Xavi Sanllehí (CiU), té un deute amb l'Ajuntament referent al pagament dels seus impostos. Així ho va reconèixer ahir l'alcalde, responent a la notícia que han publicat diversos mitjans de comunicació aquesta setmana i segons la qual, no només Augé deuria impostos des del 2012 sinó que l'Ajuntament no hauria anat a la via executiva per cobrar aquest deute. Sanllehí, que en un primer moment no havia volgut comentar el cas, al·legant que no podia divulgar dades confidencials, ahir va comparèixer per respondre a aquestes acusacions; ho va fer, segons va explicar, amb l'autorització del mateix Joan Augé.

Segons va explicar l'alcalde, si bé és cert que Augé ha tingut i encara té un deute amb l'Ajuntament de Castelló d'Empúries, el servei de recaptació de l'Ajuntament ha seguit en tot moment el que estableix la normativa legal a fi i efecte de procedir al cobrament d'aquest deute.

Actualment el regidor encara seria deutor d'uns 2.000 euros (les notícies publicades anteriorment situaven el deute en uns 4.000 euros). Amb la seva intervenció d'ahir l'alcalde va voler deixar constància que al llarg d'aquest mandat s'ha procedit a l'embargament dels comptes corrents d'Augé i a l'embargament de les devolucions d'hisenda que li pertocaven, i que també s'havien demanat dades a la tresoreria de la Seguretat Social per tenir coneixement de si tenia salari, pensió o sou per procedir a l'embargament; si no es va poder anar més enllà, segons l'alcalde, és perquè la normativa legal no ho permetia. Sanllehí també va explicar que hi ha un embargament previ de les indemnitzacions per assistències que cobra el regidor de l'Ajuntament, des de l'any 2013 i encara vigent. Amb l'embargament dels comptes i aquestes gestions en curs, Augé s'ha acollit al pagament fraccionat, una mesura que segons l'alcalde està a l'abast de qualsevol contribuent. “Amb tots aquests punts es vol deixar clar que el senyor Augé no ha rebut cap tracte de favor a l'hora del cobrament del seu deute per part de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries”, va dir ahir Sanllehí.

Joan Augé està actualment convalescent després d'una greu intervenció quirúrgica. Això i també el fet que els problemes econòmics d'Augé feia anys que eren notoris a Castelló (fins i tot es van tractar en un ple a principi de mandat) donen arguments a l'alcalde per deixar entendre que la filtració d'aquests fets a un mes de les eleccions “ha estat per fer mal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

política

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona
política

Violència de gènere, prioritat

Barcelona
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ