Política

JORDI OROBITG SOLÉ

CANDIDAT D'ERC-AVANCEM A LLORET DE MAR

“Som la proposta més ferma per governar Lloret”

El cap de llista d'ERC-Avancem defensa que la seva candidatura és la que té més coneixement del govern municipal

Va entrar com a regidor el 2010 i el 2011 va ser cap de llista d'ERC. És advocat i en l'últim mandat ha estat regidor de Turisme, al govern, gràcies a un pacte amb CiU
Joan sabater
S'ha sentit còmode al govern aquests quatre anys?
M'he sentit còmode governant amb persones de l'equip de CiU. Crec que ha imperat majoritàriament el respecte i l'objectiu de fer possible tirar endavant el poble.
Van recuperar la regidoria de Turisme, que vostè ha assumit, quina valoració en fa?
Molt positiva... Més enllà del que és la gestió turística, hem obert el camí per a la modernització de Lloret com a ciutat, amb el pla pilot amb la Generalitat i els acords amb la secretaria d'estat de Turisme per millorar la ciutat.
El pla pilot encara no és gaire visible.
La primera de les accions és l'acord amb Segittur per aspirar a fons europeus per fer possible que Lloret sigui una destinació intel·ligent, i en breu es començaran a desenvolupar les altres propostes. El pla pilot és una eina molt potent i governi qui governi no l'ha de desaprofitar.
L'ordenació de la riera continua sent l'assignatura pendent?
Sí, ho continua sent. Tothom sap el meu parer, aposto per una diversitat d'usos més gran i per això una de les eines és el pla d'usos comercials. El primer que s'ha de fer és auditar tots els usos existents i a partir d'aquí fer una proposta, i una de les hipotètiques solucions és donar incentius perquè una part de l'oferta d'oci s'instal·li en un altre indret.
S'han tret de sobre el turisme més conflictiu? El troben a faltar?
Des del punt de vista administratiu hem influït tant com hem pogut perquè l'activitat turística no es tradueixi en una problemàtica de civisme, però en un mercat lliure és molt difícil influir en matèria de contractació, hem d'estar amatents a no incórrer en problemàtiques no desitjades. No tenim Saloufest, però també tenim joves que vénen a passar-ho bé, s'ha de trobar l'equilibri perquè les activitats d'uns no interfereixin en les altres.
Amb el pacte amb Avancem, quants regidors esperen tenir?
El pacte s'ha construït per ser una alternativa de govern, és la candidatura política més experimentada i amb un grau de formació superior pel que fa a la governança. Jo he estat al govern, i els membres d'Avancem han estat a les negociacions de pressupostos, coneixen les diferents àrees... De les propostes que hi ha avui sobre la taula, som la més ferma.
Tornaria a pactar amb CiU? Amb qui no pactaria?
No ens tanquem a ningú, però és molt difícil que ens puguem arribar a entendre amb el Millor. Avui dia els consistoris estan molt atomitzats i això comporta de vegades acords inversemblants, perquè els pobles han de tirar endavant.
Quines propostes té la seva candidatura?
Pel que fa a promoció del turisme, seguir la línia que estem marcant ara. I creiem que cal fer una inversió més propera al ciutadà, en tot el que té a veure amb conservació, manteniment i embelliment de la ciutat. Que ningú més s'esquitxi els pantalons quan va pel carrer... També hi ha d'haver un percentatge del pressupost per a la millora de les urbanitzacions sense descuidar la inversió en equipaments i millores, com ara a l'avinguda Just Marlès. El manteniment, però, és una de les grans mancances que té Lloret. En l'àmbit educatiu i cultural tenim propostes molt potents, com ara recuperar la gestió del teatre municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia