Política

Isabel Lozano

Candidata d'ERC a Caldes de Malavella

“Volem renovar la política i oferir més transparència”

Es presenta amb un projecte transversal amb què pretén fer de Caldes un municipi més cohesionat, sostenible i emprenedor

Filla del mestissatge, convivint amb arrels catalanes i andaluses, és militant d'ERC des del 2005. Treballa com a cap administrativa a la Fundació Sergi

Isabel Lozano és l'única alcaldable que no repeteix candidatura. És per tant una cara fresca i nova –encara que va entrar com a regidora a mitja legislatura–, la cara visible d'un equip molt renovat, jove però, com bé defensa, “molt preparat” i amb el qual presenten “un programa potent i coherent”.

Com valora el mandat governat en minoria per CiU i el PSC?
Ha estat una legislatura passiva. CiU ha demostrat que té poca cultura de diàleg i, a l'alcalde, Salvador Balliu, que també exerceix de president comarcal, li cal més implicació al seu poble. Nosaltres amb un sol regidor hem pogut influir en certes decisions.
Què pot aportar el seu partit?
Volem renovar la política i oferir una millor transparència, participació i cohesió veïnal. Volem sumar, en definitiva. A més no cal obviar el factor dona: en som moltes i pretenem aportar una mirada femenina a la política i una manera de fer diferent.
Quines són les línies principals del seu programa?
Tenim a grans trets un projecte transversal amb tres eixos: volem un municipi més cohesionat, sostenible i emprenedor que pugui englobar tothom.
Algun projecte a la taula?
Molts, entre d'altres, una zona esportiva cohesionada i arranjada en vista al futur. Un ateneu popular i l'ampliació de la biblioteca, que ha quedat petita. Apostem per crear una sala de vetlla, que creiem que és del tot necessària, i proposarem la masoveria comercial, que consistiria a potenciar petits emprenedors locals del nucli antic en desús en un règim de reforma a un tracte molt assequible. També la recuperació d'espais de participació social, continuar lluitant per annexar l'institut, més transparència en la gestió i per què no, una policia més propera i social.
Quin model volen per a l'aigua termal?
Caldes té una cosa molt bona: que qualsevol ens situa al mapa. Cal treballar conjuntament per atraure gent i explicar com cal el nostre patrimoni. Tenim empreses que treballen al voltant de l'aigua termal, però tots hem de treballar cohesionats a l'hora de fer un projecte conjunt. Pensem que es podrien construir unes piscines d'aigües termals romanes i rellançar el centre d'interpretació de l'aigua potenciant les llegendes i el patrimoni que envolta aquest patrimoni tan nostre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia